Rõõmsaid äratundmishetki jagus paljudele. Huvitavat lisa pakkusid laudadel ja seintel välja pandud kroonika- ja fotoalbumid ning -stendid, vanad peokuulutused ja muu ajalooline materjal.

Sümboolse koostöönööbi ja raamitud tänukirja ulatas 1970. aastast rahvamaja juhatav teenekas Ivi Alp pidulikul aktusel paljudele, kes viimase viie aasta jooksul oma tegevusega on panustanud sisulisse kultuuritöösse või vana maja uuendamisse.

Tublisid külakultuuri kandjaid Uue-Karistes tänasid ja soovisid tegutsemistahet edasiseks koduvalla, maavalitsuse, rahvakunsti ühingu esindajad jpt. Oma maja näiteringi Kiiksud ja eakate klubi 60+ esindajad vedasid lõbusa estraadisketši saatel saali ette lilli täis kultuurivankri. Selle edasine tirimine ja taganttõukamine usaldati Ivi Albi ja teda kõiges toetava abikaasa Heiki hooleks.

Kontsertosas esinesid Halliste kooli õpilased, vokaalansambel Kungla Mõisakülast, naisansambel Viisivakk Abjast, naisansambel Rosin ja tantsurühm Turel Kaarli rahvamajast ning etlejad Kõpust. Maitsti sünnipäevakringlit ja löödi tantsu ansambli saatel. Rahvast teenindas Pärna kauplusbuss.

Uue-Kariste rahvamaja avati 5. juunil 1938. Kolhoosikorra ajal kasutati maja viljalaona. 1990. aastast on maja Halliste valla heaperemehelikes kätes. 2005. aastast on majas sees vesi. 2008. aastal sai hoone uue välisilme: soojustuse, uksed, aknad, 2010. aastal uue katuse ning 2011. aastal signalisatsiooni.

Selle eest kandis hoolt Uue- Kariste Külade Selts eesotsas Arne Putnikuga, ehitas E.R.O. Ehitus, toetas PRIA. Järge ootavad põrand ja küttesüsteem. Majas tegutsevad praegu tantsumuusikaansambel, ravivõimlejad, mõtte- ja mälumängurid ning näitering.

Seal käivad koos eakate klubi, külaselts, naisselts ja piirkonna arengurühm. Kord kuus laenutab raamatuid Halliste raamatukogu.