Võrrivõistluste peakorraldaja Ilmar Kuuse andmetel istus kolme tunni vältel Mõisakülas 34 võrri sadulas kokku 80 kihutajat.

Nimelt võis iga masinaga võistluse käigus vaheldumisi sõita kuni neli võistkonnaliiget. Kihutajaid oli lisaks Mõisaküla oma motomeestele Tallinnast, Piritalt, Sakust, Väike-Maarjast, Ida-Virumaalt Kiviõlist, Maidlast ja Soonurmest ning Järvamaalt Paidest ja Sargverest. Noorim sõitjaist oli 14- ja vanim 63-aastane. Meestele pakkusid konkurentsi ka kolm julget õrnema soo esindajat.

Võisteldi kahes arvestuses. Standardklassi algupärastel võrridel, kus Ilmar Kuuse sõnul võisteldi rohkem lõbu pärast, võidutses Tenno Alamaa meeskonnast „KV Sääru Team". Tema masin suutis kolme tunniga tööstushoonete vahel kulgenud kilomeetrise krossiraja läbida 94 korda. Seejuures oli kiireim ringiaeg 1 minut ja 45,9 sekundit. Mõisaküla parimatena saavutasid oma võrril veerandsaja standardklassi meeskonna konkurentsis 16. koha Alar Johanson, Sander Taim ja Ilmar Kuusk.

Kestvussõidu absoluutselt parima tulemuse saavutas tehnikute klassis võistelnud Bogdan Bendak Türilt oma spetsiaalselt timmitud võrril, läbides kolme tunniga kokku 104 ringi. Tema parim ringiaeg oli 1 minut ja 37 sekundit. Selles klassis võistlevad juba tõelised friigid, kelle täiustatud võrride mootorite hinnad jäävad Kuuse hinnangul 1000-2000 euro vahemikku.

Võistluse käigus võis võrre tankida ja ka putitada. Eriti seda vaja aga polnud. Vaid üks masin vajas sumbuti lahtituleku tõttu keevitamist ja tuli asendada ka paar purunenud rehvi. Katkestajaid oli vaid üks. „Tegelikult sõidavadki võrrid uskumatult hästi, eelmisel aastal sõideti ühel etapil koguni kaheksa tundi jutti," lausus Kuusk.

Võistlus „Mõisaküla Võrr 2013" kuulus teise etapina võrride kestvussõidu tänavusse karikasarja. Selle esimene etapp sõideti Järvamaal. 26.-27. juulini Maidlas toimuval kolmandal etapil on - uskumatu, aga tõsi! - kavas koguni 24-tunni sõit. Viimane neljas etapp toimub 21. septembril Vinnis.

Mõisaküla võistluse õnnestumisse andsid oma panuse mitmed tublid vabatahtlikud abilised kohapealt ja kaugemalt. Nende seas märkis Ilmar Kuusk ära mitu päeva võistlustrassi trimmerdanud Sander Taime, diplomid kujundanud Alar Johansoni ja helitehnika eest hoolitsenud Udo Jakobsoni. Lahkelt lubasid oma firmade maa-alale võistlusraja maha märkida ettevõtjad Kristo Subi, Uno Suurmets ja Kaido Kala. Mõisaküla linn muretses telgi ja tualetid ning toetas toitlustamiskulude katmisel. Nii sai iga võistleja 10-eurose osavõtutasu eest ka kõhutäie Siliina söögimajas keedetud rammusat mulgiputru.

Kui kõik läheb plaanide kohaselt, võib Ilmar Kuuse sõnade kohaselt võrre Mõisakülas võistlemas näha-kuulda ka edaspidi.