Järva Tarbijate Ühistu plaanides oli 2008. aastal reaalselt uue, ligikaudu 300m² müügisaali pinnaga kaupluse rajamine. Uue kaupluse võimalikust rajamisest võisime lugeda 22.01.2008. a ajalehes Järva Teataja. Samal aastal algatas Järva Tarbijate Ühistu oma kinnistul detailplaneeringu eesmärgiga rajada uus kauplushoone. Planeering on hetkel jätkuvalt pooleli.

Järva Tarbijate Ühistu tellimusel on IB6-Projektibüroo OÜ poolt koostatud ka uue Imavere kaupluse põhiprojekt. Uue ajakohase kaupluse rajamise lootuses on Imavere piirkonna elanikud elanud aastaid.

Kaubandusega seonduvat temaatikat on Imavere Vallavolikogus arutusel olnud ka varasemalt. Inimeste mure on olnud ikka sarnane – napp müügipind, hoiutingimuste puudumine ei võimalda müügis olevate kaupade nomenklatuuri. Kaubavalik on lihtsalt napp.

Kuna Imavere kauplus asub vahetult Imavere-Viljandi mnt ääres, siis on problemaatiline ka autode parkimiskohtade nappus. Poolelioleva detailplaneeringuga pakuti märksa sobivamat autode parkla lahendust.

Kõik need asjad sundisid ilmselt inimesi algatama allkirjade kogumise aktsiooni "Imavere uue kaupluse rajamise" toetamiseks.

2013 a maikuu volikogus oli taas teemaks kaubanduse olukord Imaveres. Imavere Vallavolikogu tegi ettepaneku saata pöördumine Järva Tarbijate Ühistu juhatusele, nõukogule ja Eesti Tarbijateühistu Keskühistu juhtkonnale järelpärimiseks.

Imavere Vallavolikogu ja Vallavalitsus on valmis igakülgselt kaasa aitama kaubanduse edasiarendamisse Imaveres. Soovime teada, kas Järva Tarbijate Ühistu poolt on reaalne uue kaasaegse kaupluse rajamine? Kui "jah", siis millal?