Lõppev periood tõi mulle mitmeid negatiivseid kogemusi, mis eelkõige on seotud minu tööga Antsla valla volikogus. Ma tundsin suurt pettumust, kui minu arvamusartiklit ei avaldatud valla lehes, sest see oli vallavalitsuse ja volikogu tööd kritiseeriv, kuigi faktiliselt täiesti aus. Minu arvates on Eestis kehtiv sõnavabadus ja kui ise ei räägi probleemidest, kas see siis tähendab, et neid polegi olemas. Lisaks arvan, et Antsla valla rahval on õigus teada, mis meie vallas toimub.

Minu juhtida on Antsla vallavolikogu revisjonikomisjon.

Komisjoni üheks ülesandeks on anda hinnang sellele, kuidas Antsla valla raha on kulutatud. Me peame komisjoni liikmetega kontrollima valla majandustegevuse otstarbekust ja andma Antsla valla maksumaksjale sellega kindluse, et nende raha on majanduslikult õigesti kasutatud. Revisjonikomisjon on aasta jooksul läbi viinud mitmeid kontrolle ja nende tulemustest saab igaüks juba täpsemalt lugeda Antsla valla kodulehe vahendusel.

Ma olen veendunud, et üldiselt liiguvad Antsla valla tegevused õiges suunas ja meie elukeskkonna parandamiseks saab kaasa aidata ka iga valla elanik.

Antsla vallas on viimastel aastatel olnud mitmeid positiivseid ja kiiresti märgatavaid muutusi, nt Hauka esise platsi renoveerimine, parkide korrashoid ja haljastus, uued puud tänavate ääres, aktiivne tegevus Kraavi külaseltsi ja Boose seltsi poolt. Nüüd on iga vallakodaniku asi hea seista selle eest, et tehtud tööd ka selliselt säiliksid.

Meil on kindlasti probleeme heakorraga. Paljude elanike arvates on Antsla piirkonnas vähe prügikaste, aga kas selle pärast peab siis prügi maha viskama. Kodus ei ole ka iga nurga peal prügikasti ja metsas ammugi mitte. Oma prügi tuleb ikka endal kaasa võtta.

Mulle tundub, et kõige suuremaks probleemiks heakorra osas on suitsetajad.

Käisin eelmisel suvel ühel Eesti väikesaarel ja üks asi, mida vastuvõtjad saabujatele meelde tuletasid oli see, et suitsetajad peavad oma suitsuotsad kokku koguma. Suitsufilter jääb loodusesse lagunemata kujul ikka väga pikaks ajaks. Vaadake, millised näevad välja meie kaupluste juures olevad parkimisplatsid peale kaupluste sulgemist või peoplatsid pärast avalike ürituste lõppemist.

Juunikuu pidustused on tulemas. Mõelge ka sellele, kuidas ja kuhu oma prügi koguda.

Lisaks on Antsla linnas probleemiks noored „uljaspead", kes ei arva midagi liikluseeskirjast ja mõtlevad, et korda tehtud haljasalad on sobivad ka masina kiirenduse proovimiseks. Peale selle on nad ohtlikud ka teistele liiklejatele.

Soovitan rahval endal rohkem sekkuda, eriti noortel. Meil on olemas väga hea infovahendus näiteks facebooki kaudu, kuhu saab kihutajatest või muudest rikkujatest teated ja pildid üles panna. Ma arvan, et ühiskondlikul arvamusel on suurem mõju, kui näiteks politseisse teatamisel.

Antsla valla heakorratööd tehakse Antsla valla maksumaksja raha eest, st meie enda raha eest. Ma arvan, et igaüks peaks huvituma sellest, kuidas tema raha kasutamine talle endale võimalikult kasulik on.

Antsla rahvas, oleme kõik koos rohkem hoolivamad ja tähelepanelikumad. Ainult nii saame säilitada oma head elukeskkonda ja sellega ka järgmiste aastate raha kokku hoida.

Soovin kõigile õnnelikku suve!