Kohe vaatetorni lähedal on endale suvekodu loonud ettevõtlikud noored Jana ja Agu, kes MTÜ Huulheina nimel soovivad siduda oma tegemisi nii kohalike kui ka kogu valla tegusate inimestega.

Puupäeval sai uudistada Tartu Kõrgema Kunstikooli tudengite disainpinkide valmistamist, mis leiavad koha Antsla linnas. Loodetavasti leiab pink Aksel Kersnale väärilise koha staadionil. Väga põnev oli aga meister Ahti Parijõe juhendamisel ise endale meeldiv ese valmistada.

Valida sai vile, purjeka, vurri või katapuldi (kiviheitemasin) vahel ja käbedamad tegidki mitu eset. Lust oli jälgida, kuidas noored ise elektritikksae ja puurpingiga hakkama said. See nõudis tegijalt suurt keskendumist ja juhendajalt usaldust. Veelgi imetlusväärsem oli aga kohalike osalemine peredega. See tõendas terve kogukonna tunnet, hoolimist ja ühtehoidmist.

Päevale andis värskust vihmahoog, mis uhus kohale ka naabertalu peremees Navitrolla, kes meid meelsasti oma talu õue suure seene alla varju kutsus, mis valmib Võru linna parki kaunistama. Saime noortega meeldiva kunstielamuse juttu puhudes ja ka Navitrolla kingitud raamatu näol.

Aitäh noortele, kes rikastasid oma silmaringi ja suvepuhkust aktiivse osavõtuga päevast ning suur tänu Mähkli talu rahvale, kes sellise toreda ettevõtmise korraldasid.

Meie sõitu toetas ja tutvustavat eriala teostati läbi programmi "Noorte konkurentsivõime suurendamiseks ja sotsiaalse tõrjutuse vähendamiseks ühiskonnale pakutava noorsootöö teenuse osutamine läbi noortekeskuste".

Nimetatud programm teostatakse „Riikliku struktuurivahendite kasutamise strateegia 2007-2013" ja sellest tuleneva programmi 1.1. 0201.08-0001 „Noorsootöö kvaliteedi arendamine" raames.

Tegevusi rahastatakse Euroopa Liidu struktuurifondidest ja riikliku struktuuritoetuse vahenditest Eesti noorsootöö Keskuse eelarve kaudu „Perioodi 2007- 2013 struktuuritoetuste seaduse" ja programmi „Noorsootöö kvaliteedi arendamine" alusel. Programmi elluviijaks on MTÜ Avatud Noortekeskuste Ühendus.