Messiks valmistudes koondus väike rühm Antsla inimesi ja oleme jätkanud koos hiljem arutelusid edasiste tegevuste ja võimaluste üle. Ühiselt tekkis idee kasutada võimalust, mil kord aastas tuhanded inimesed Antslasse Hauka laadale voorivad ka maal elamise võimaluste tutvustamiseks.

Ja nii saabki laadal olema üks väga eriline müügikoht, kus tegelikult osta ei saa midagi, aga parimal juhul saab huviline tõuke viia ellu viia oma unistused. Tegevus, mille ette võtsime, pole lihtsate killast.

Kampaania korras inimesed linnast maale kolima ei hakka. Seda eriti olukorras, kus võib öelda, et riik oma tegevusega on käivitanud vastupidise liikumisega kampaania.

Meie tegevus on eelkõige suunatud neile, kes sooviksid ja unistavad elust maal, kuid erinevatel põhjustel ei söanda otsust langetada. Maale Elama liikumine võib anda neile inimestele positiivse tõuke oma ammuse unistuse elluviimiseks.

Antsla mail ringi liikudes olen päris tihti kuulnud, et inimesed arutavad, kes siia ikka tahab tulla jne. Jah, need kes lähevad ei pruugi alati olla need samad, kes tulevad.

Ehk teisisõnu, kuigi paljud siit kandist kunagi linna või välismaale asunud on mõelnud, et see on ajutine ja nad tulevad tagasi, ei pruugi see alati nende plaani kohaselt minna. Ma usun, et oleme avatud ja tervitame endi hulgas inimesi, kes ei ole Antslast pärit, kuid tahavad siia tulla, kes oma elus on jõudnud äratundmiseni, et tahavad kaugemale suurest linnast ja just Antsla kant võiks olla hea koht rajada kodu oma perele ja tuua siia üle ka oma ettevõtte. Selliste plaanidega peresid on minuga pärast messi Maale Elama ühendust võtnud üsna mitmed.

Üsna sageli küsitakse vallavalitsusest, milliseid elamuid piirkonnas pakutakse või millised on võimalused ettevõtlusega tegelemiseks.

SIIT ÜLESKUTSE:

Head Antsla valla elanikud, andke meile teada enda, oma tuttavate või sõprade tühjalt seisvast elamust, korterist või muust hoonest. Iga hoone jaoks on kuskil keegi. Ehk õnnestub meil ühiselt aidata leida neile uued omanikud.

Antsla „Maale elama" projektimeeskonna nimel
KALEV JOAB kalev@loome.ee 5039 360