Käime koos

19. mail oli ülemaailmne kepikõnnipäev, mida spordiliit "Kalev" eestvõttel tähistati ka Kullamaal. Osales üle saja inimese, kaugemalt tulijad olid Kohtla-Järvelt. Kaasa kõndis spordiliit "Kalev" tegevjuht kettaheitja Aleksander Tammert. Koluvere hooldekodu rahvas tegi oma rajad Koluvere ümbruses, Kullamaa rajad kulgesid Kullamaa tehisjärve lähistel. Radade pikkused olid 5 ja 8 km. Rajameister Peep Jõevee.

Päeva heaks kordaminekuks nägi vaeva ka Viive Karnau. Avamisel tantsisid Kullamaa koolipoisid Riina Roost juhendamisel. Kaasa lõid enamus vallavalitsuse töötajad, eesotsas vallavanemaga. Loositi auhindu kõigi osalejate vahel. Ilm oli imeilus ja lausa nauding oli kõndida. Kullamaal on juba seltskond, kellel plaanis minna osalema mujalegi kepikõnni üritustele.

Läänemaa valdade suvemängud

8. juunil toimusid Haapsalus suvemängude kergejõustiku võistlus, mida peeti koos Läänemaa meistrivõistlustega. Läänemaa meistriks odaviskes tuli Romet Priimägi ja hõbemedali 1500 m jooksus sai Marten Jõevee, Regina Kändla sai hõbemedali odaviskes, Greete Lätt 800 m jooksus pronksmedali. Valdade suvemängude raames toodi aga rohkem auhinnalisi kohti: Aivar Loose III kohad 60 ja 800 m jooksus, pendelteatejooksus III koht (jooksid-Johanna Leht, Kadi Mäe, Lisanna Lipu, Greete Lätt, Regina Kändla, Indrek Mändla, Valju Kändla, Erki Kaseväli, Marten Jõevee ja Rauno Heimvell).

Valdade mängudel võisteldi kolmes vanusegrupis (meistrivõistlustel oli arvestus ühes vanusegrupis). Kergejõustikus noorim grupp oli heal II kohal, kuid vanemad grupid olid väga kehvasti esindatud ja tõmbasid meie valla võistkonna kuuendale kohale. Et üldse valla võistkond välja läks, selle eest tänud Viive Karnaule.

Valdade suvemängude ülejäänud alad toimuvad Ristil 3. augustil. Kes kaasa tahavad aidata, jälgige valla kodulehte.

Lõuna-Läänemaa algklasside olümpiamängud Kullamaal

Mängude avamine ja lõpetamine käis olümpiakorra järgi.

Olümpiakülaline oli Martti Aljand. Mängud avas Kullamaa Keskkooli direktor: Meelis Välis, tervitas vallavanem Jüri Ott. Puhkpillimuusika Loit ja Raid Lepalaanelt ning Alar Tammelt. Vannet lugesid Maarja Kask ja Heveli Veersalu.

Õpilased erinevatest koolidest olid jaotatud 6 riigi esindusteks. Kokku osales võistlustel 8 kooli I-IV klassi 215 õpilast: 40 m ja 250 jooksus, kaugushüppes, palliviskes, nooleviskes, pendelteatejooksus. Näidisala oli vibulaskmine ja lisaalad: karkudel kõnd, nööri kerimine, daamide kõnd. Kõik osalejad said olümpiamedali ning alade kolmele paremale olümpiadiplom.

Tänu kõigile tublidele võimlejatele ja eriti vahva „Kaera-Jaani" eest, kõik osalejad tantsisid korraga staadionimurul elava muusika saatel. Projekti toetasid Eesti Olümpiaakadeemia, Hasartmängumaksu Nõukogu ja Kullamaa Vald. Suveniirid valmistas Maarja Jõevee. Projektijuht Mai Jõevee.

Tulemas

6-7. juulil Kullamaa kooli spordiväljakutel Kullamaa võrkpalliturniir

Osa on lubanud võtta võtta 8 naisja 8 meeskonda. Korraldajad Kullamaa meesvõrkpallurid, eesotsas Kajar Lausi ja Madis Jõgisaluga. Tulge kaasa elama!

Kullamaa valla külade spordipäev!

Väga austatud: Kristel Jammer, Rita Saviir, Inge Matteus, Riina Leidsalu ja Vaike Nõu. Leidke võimalus kohale tulla ja ka oma küla rahvas kohale meelitada J

13. juuli Üdruma seltsimaja juures, algus 10.00.

Kaasa lööma oodatakse kõiki, vanusest olenemata.

Küladevaheline arvestus: Iga osaleja igal alal toob punkti. Iga võistkond toob vastavalt kohale punkte: I-10, II-8, III-6 jne. Külast võib olla ka mitu võistkonda.

Alad:

1.Külavanemate (või asetäitjate) võistlus-ala avaldatakse kohapeal.

2. Lendpall (pall ja riie) - 4 liiget võistkonnas, võrkpalliväljakul .(vanus, sugu pole oluline)

3.Lendgolf -lendav taldrik -võistkonnas 4 inimest.

4.Noolevise -võistkonnas 3 inimest, vanus pole oluline

5.Jalgratturite vigursõit-võistkondlik, võistkonnas naine, mees ja laps (10-16.a.) Varustuse saab kohapealt ja läbi viib Maanteeameti brigaad. Kes soovib oma rattaga tulla, pole keeldu!

6.Mänge mudilastele -eelkooliealised. Transpordi korraldab iga küla ise. Auhinnad ja parimale külale karikas!