Ajastasime meie piirkonna rattapäevad 6.-7. juulile. Üheks põhjuseks on samal nädalavahetusel toimuv Kilingi-Nõmme viimaste aegade rahvarohkeim kultuurisündmus - Ilusa Muusika festival Schilling. Esimese rattapäevaga 6. juulil kutsume mõnusalt aega veeta soovivaid inimesi tulema ratastega festivalile. Et saaksid rahulikult nautida festivali, tundmata ratta pärast muret, siis paigutame Kilingi-Nõmme Spordihoone juurde tasulise rattahoiu (2 eurot). Samuti on Spordihoones pesemisvõimalus ja vahetus läheduses ka telkimisala.

„Rattarong" Schillingule stardib Rüütli platsilt Pärnust laupäeva, 6. juuli hommikul kell 11.00. Kõigile rattaga Schillingule tulijatele on rattahoiu juures 50% sissepääs festivalialale.

Pärnakatele, kes öösel koju soovivad, on kell 23.00 organiseeritud tasuta transport, mille peab eelnevalt kindlasti rattaparklas broneerima. Rattaparkla töötab järgmisel päeval kella 12.00-ni.

Pühapäeval, 7. juulil kell 12.00 algab Kilingi- Nõmmelt „Perepäev ratastel", kuhu kutsume teisigi lähikondseid (Tali, Häädemeeste, Kabli, Veelikse, Surju, Pärnu jne), samuti schillingulisi, et sõita ratastega Kilingi-Nõmmest 15 km kaugusel oleva imeilusa Rae järve äärde. Kell 13-15 pakutakse järve ääres perepäevalistele kehakinnitust, RMK giid räägib järve arenguloost ja ümbritsevast loodusest. Veeretame loosiratast, kus teiste seas terve ports pileteid Kabli Päikeseloojangu Festivali üritustele, mis on samuti üks suuremaid kogu suve toimuvaid kultuurisündmusi Lõuna-Pärnumaal. Kella 15-st saab igaüks leida endale grupi, kellega valib, kuhu suunas edasi liikuda või jääda järve äärde ka pikemaks.

Jalgratturite tehniliste takistuste ületamiseks julgestab rattureid Hawaii Express rattapood. Samuti on kõigil Kilingi-Nõmme elanikel võimalus oma ratastele Spordihoone parklas laupäeval kella 12.00-st kuni pühapäeva keskpäevani lasta teha pisiremonti.

Paralleelselt Kilingi-Nõmmes ja Rae järve ääres toimuva rattapäevaga viiakse ka Pärnus samal päeval läbi perepäev. Kell 11.00 algavad lastehommikul Pärnu Rannapargis, toimub lastele igiliikurite valmistamine, rattaralli ja palju muud põnevat.

Projekti toetab Euroopa Liit Kesk-Läänemere Interreg IVA 2007-2013 programm. Ilusat nädalavahetust ratastel ja nautige Schillingut ning Kabli Päikeseloojangu festivali!

Osale ka teistel Lääne-Eestis toimuvatel rattaretkedel!

Vt