On hea meel südames, kui oma kooli õpilastel läheb hästi. Tunnustan nii õpetajaid kui lapsevanemaid, kes on toetanud ja innustanud oma õpilasi ja lapsi. Hoian kõigile lõpetajatele pöialt, et nad teevad tulevikus head otsused ja valivad endale parima haridus- ning elutee. Sisimas on soov, et neist suurem osa leiavad tee tagasi Kundasse.

Linn omalt poolt otsib võimalusi, kuidas noorte elu Kundas huvitavamaks ja sisukamaks muuta. Mai lõpus külastas Kunda linna esindus Söderhamni Rootsis, et taaselustada sõpruslinnade vahelisi suhteid.

Söderhamni linn kutsus kõiki oma sõpruslinnu osalema UNESCO maailmapärandi, Erik Andersi farmihoone, avamisele. Tegemist oli piduliku UNESCO tunnuskirja üleandmisega 1820-ndatel ehitatud ja algupäraselt taastatud farmihoonele, mida on võimalik kõigil soovijail külastada kui muuseumi.

Külaskäigul Rootsi oli aga ka teine eesmärk. Söderhamn soovib algatada oma sõpruslinnadega koostööprojekti Euroopa Kodanike programmi raames. Koosviibimisel räägiti võimalikest sihtrühmadest ja suundadest koostööprojektis. Kõige suuremaks huvigrupiks osutusid just noored ja nendega seotud tegevused. Söderhamni teised sõpruslinnad Soomest ja Ungarist ning meie andsime oma nõusoleku projektis osaleda ning lähiajal jätkatakse läbirääkimisi projekti edasiste tegevuste osas.

Suvi on küll meie kliimas üürike, kuid leidke aega puhkuseks ja energia laadimiseks. Soovin kõigile kundalastele päikeseliselt kaunist suve!