Tulemused:

1. Raivis Jansons Läti 411 ringi

2. Janis Nabokins Läti 409 ringi

3. Kaiar Tammeleht Eesti 406 ringi

Pärnumaalt võistles selles klassis Karmen Mets, kes viimase sõidu lõpus sunnitud kummivahetuse tõttu platseerus 19. Kohale 358 ringiga. Järgmine klass oli F1-32. Ka siin selgitati stardijärjekord välja kvalifikatsioonisõitudega.

Selles sõidus oli pinget kahe esimese võistleja vahel. Tagapool kulgesid asjad rahulikumalt. Osalejaid oli 23. Tulemused:

1. Janis Rage-Ragis Läti 356 ringi

2. Janis Nabokins Läti 353 ringi

3. Raivis Jansons Läti 339 ringi

Parima eestlasena platseerus 4. kohale Ants Volmerson 330 ringiga. Tublit sõitu tegid siin Pärnumaalased Karmen Mets ja Andy Aron, kes hõivasid 10. Ja 11. koha vastavalt 314 ja 306 ringiga.

Õhtu lõppes seltskondliku osaga „Sindi Forellis". Suurt elevust tekitas pealtvaatajate seas enne lauda istumist maha peetud meelelahutuslik mini MM forellipüügis. Esimesena tõmbas kala veest välja Valgevene võistkond.

Neile järgnesid meie põhjanaabrid Soomest ja kolmandana naeratas õnn leedulastele. Kuni väljapüütud kalad suupäraseks suitsetati ja grilliti, jagas linnapea Marko Šorin igale võistlejatele välja meenetrükised ja hommikul tehtud ühispildi kõigist osalejatest.

Kui oldi juba veidi keha kinnitatud, jagati välja ka auhinnad esimese kahe klassi parimatele. Eraldi auhindadega, milleks olid Sindi linna vapiga kruusid, pärjati forellipüügi maailmameistreid. Külalistele meeldis koht väga ja ka ilm soosis igati ürituse kordaminekut.

Pühapäeval jätkus võistlus ES-24 klassiga. Peale tavapärast kvalifikatsiooni võtsid võistlejad järjekorda. Selles klassis osales 27 võistlejat. Asjad pandi paika viimases sõidus, kus võtavad mõõtu kõige kõvemad tegijad. Oli kohe näha, et lätlased kahte esimest kohta käest ei anna ja nii ka läks. Parima eestlasena suutis sõidu algul üsna kehva seisu sattunud Kaiar Tammeleht hõivata kolmanda koha. Tulemused:

1. Raivis Jansons Läti 477 ringi

2. Peteris Tarins Läti 465 ringi

3. Kaiar Tammeleht Eesti 456 ringi

Pärnumaalt osalesid selles klassis Andy Aron Ja Karmen Mets, kes saavutasid 14. ja 18. koha vastavalt 418 ja 404 ringiga. Karmeni mudel sai juba esimeses sõidus kannatada kokkupõrkes, mille tulemusena sattus kere hammasrataste vahele ja parandus röövis jällegi väärtuslikku sõiduaega, aga selline see spordiala juba kord on.

Peale võistlust jagati parimatele kätte auhinnad ja oligi käes lahkumishetk. Külalised jäid võistluse korraldusega igati rahule ja paljud tulid veel kättpidi tänama. Eriti meeldis siin soomlastele, keda saame jälle Sindis näha juuli alguses toimuval endurol.

Siinjuures avaldan tänu linnapeale Marko Šorinile, abilinnapeale Rein Arikole ja Sindi Gümnaasiumi majandusjuhatajale Mart Nõmmele, kes aitasid igati kaasa võistluste kordaminekuks.