Piirkondlik politseitöö tähendab kogukonna vajadustest lähtuvat ja probleemide lahendamisele keskendatud politsei tegevust konkreetses piirkonnas ehk siis Vinni vallas. Igapäevatöös kuuluvad Jaagup Nõmmeloo valdkonda avaliku korra rikkumised, naabritevahelised aga ka lähisuhetes tekkivad probleemid (nt lähisuhtevägivald), koerte-kasside pidamisega seonduv jmt küsimused. „Minuni peaks jõudma info Vinni vallas toime pandud õigusrikkumistest." Piirkonnapolitseiniku ülesanne on õigusrikkujad välja selgitada, vastutusele võtta, samuti esialgne uurimismaterjal kokku koguda.

Enne Vinni valda tulekut töötas Jaagup Nõmmeloo kolm aastat Rakvere piirkonnas. „Olen politseis töötanud Eesti politsei loomisest alates. Kui Eesti Vabariik taasiseseisvus, siis tahtis igaüks midagi oma riigi heaks teha. Ka mina tahtsin oma panuse anda. Ega mul ei olnud ettekujutust, mida see töö endast kätkeb, sest tol ajal noortele lahtiste uste päevi ega ka töövarjupäevi ei korraldatud. Ka ei töötanud mul tookordses miilitsas ühtki tuttavat," meenutab Jaagup Nõmmeloo oma elukutsevalikut.

Nüüdseks on ta politseis töötanud üle 20 aasta. „Alustasin liikluspolitseinikuna liikluspatrullis. Olen töötanud ka juhtimiskeskuse korrapidajana. Inimene peab oma töös teatud aja tagant edasi liikuma, et ei tekiks rutiini ega liigselt mugandumist. Iga tööpost lisab juurde kogemusi, avardab silmaringi, mis kõik töös kasuks tulevad."

Piirkonnapolitseinik avaldas lõpetuseks lootust, et koostöö vallaelanikega sujub ja üheskoos saame tagada turvalisema elukeskkonna.

Kodanike vastuvõtuaeg Vinni vallamajas Pajustis on kord nädalas esmaspäeviti kell 9-11. Ülejäänud ajal saab valla ülemkonstaabliga ühendust telefoni teel: 322 2736 või 5309 1130.