Õppima asujatelt erilisi oskusi ei eeldata. „Muidugi tuleb kasuks kunstimeel,” märkis Pärn ning lisas, et kõik muud oskused on õpingute käigus treenitavad. Koolipingis istumist ja teooria õppimist on ehitusviimistleja erialal vähe, kohe pannakse noored n-ö näppupidi värvi sisse.

Kuna eriala korralikuks omandamiseks on vaja rohkelt praktikat, siis harjutab Pärna iseseisvalt, aga teeb ka erinevaid praktikaid Eesti ettevõtetes. „Tikkurila praktikal sain mitmeid erinevaid dekoratiivvärvimisi harjutada,” meenus kõige huvitavam praktika. Pärast kooli lõpetamist tahab neiu jätkata õpinguid ehituse erialal. ”Ma usun, et minu erialal on õpingute kõrvalt mugav ka tööl käia,” märkis ta.

Selle aasta jaanuarist on Elsa Pärna valmistunud ülemaailmseteks kutsemeistrivõistlusteks WorldsSkills. Treeiningud toimuvad Tallinna Ehituskoolis, kus juhendaja Terje Jakseni käe all tehakse mitmeid kordi läbi ette antud kavandit. ” Põhiliselt harjutan kiirust, sest see on võistlustel väga oluline,” kirjeldas Pärna ettevalmistusi, ”pärast võistlusi tahan tunda, et olen andnud endast kõik.”

Elsa Pärna sõnul näitavad kutsemeistrivõistlused õpilase võimeid. Ta lisas, et muidugi süstivad võistlused noortesse tahet olla osav oma erialal, WorldSkills on elukogemus. ”Tööandjatele näitab rahvusvahelistel võistlustel osalemine, et sul on pühendumus ja maailmatasemel oskused, ”märkis ta.

Sel aastal toimuvad ülemaailmsed kutsemeistrivõistlused WorldSkills 42. korda. Tänavu on asukohaks valitud Leipzigi linn Saksamaal. Eesti osaleb WorldSkillsil neljandat korda ning võistlustulle astuvad kümme noort meistrit kaheksal erialal. Lisaks ehitusviimistlejale panevad oma oskused proovile florist, maastikuehitajad, trükkal, infotehnoloog, mehhatroonikud, florist, mööblitisler, plaatija ja ehitusviimistleja.Ühel keerukamal kutseoskuste proovikivil WorldSkills võistleb Tohvri mitme päeva vältel teiste riikide parimate sama ala õppuritega. Kohtunikud hindavad nii nende tehnilist sooritust, meeskonnatööd kui ka suhtlemist.