Vallavanem selgitas külakoosolekul, et viimasel hoolekogu koosolekul selgus, et ministeerium peab plaani jätta järgmisest őppeaastast kasutusest välja olemasolev őppehoone. Õppehoone mittekasutamine tekitab omakorda lisaprobleemi õpetajate majas elavatele inimestele, kuna nende eluaseme edasine saatus on seatud küsimärgi alla. Põhjuseks asjaolu, et õpetajate maja kütmine käib õppehoone katlamajast, mis on meile teadaolevalt amortiseerunud ning ei peaks vastu järgmist kütteperioodi.

Ministrile saadetud pöördumises rõhutatakse, et allakirjutanud saavad aru olemasoleva õppehoone kriitilisest olukorrast ning seetõttu mõistavad vajadust rajada kaasaegsed pinnad hariduslike erivajadustega õpilastele hariduse andmiseks. Ühe võimalusena nähakse tänaseks renoveeritud õpilaskodu „Tuulepesa" hoonele juurdeehituse rajamist ehitusaluse pinnaga ca 600 kuni 900m, mille ehitusmaksumus võiks olla vahemikus 360-540 tuhat eurot pluss käibemaks.

Päinurme kasuks õpikeskkonnana hariduslike erivajadustega õpilastele tuleb rõhutada rahulikku külakeskkonda ja kogukonna poolset aktsepti koolile. Suuremates asulates muutuksid selle kooli õpilased kergemini vastuvõtlikuks erinevatele probleemidele. Seega on Päinurme oma asukoha poolest ideaalne hariduslike erivajadustega õpilaste kooli pidamiseks.

Pöördumisele allakirjutanud peavad kahetsusväärseks, et tänaseni ei ole tehtud otsust Päinurme Internaatkooli investeeringute tegemiseks. Seetõttu palutakse ministeeriumilt ja minister Aaviksoolt kinnitust valmisolekuks teostada investeeringud selliselt, et Päinurme kool saab jätkata hariduslike erivajadustega laste koolitamist Päinurme külas ka edaspidi. Lisaks soovitakse saada kinnitust, et õpetajate maja elanikud saavad jätkuvalt elada õpetajate majas.

Alla kirjutas ligi 300 inimest.