Muudatustest veel

Õpetajate tasustamise alused muutuvad. Seaduse kohaselt hakatakse töötasu arvestama üldtööaja põhjal. Seni arvestati õpetajate töötasu õppetundide põhjal, ehk mitu tundi nädalas õpetaja konkreetselt õpetas. Minule koolijuhina tekitab see terve rea küsimusi, aga eks tuleb seadusest lähtuvalt hakkama saada.

Üks olulisem muudatus, mis meie koolile endisest rohkem sobib, on kolme õppesuuna kaotamine. Väikese gümnaasiumiosaga koolidel on parem jätkata ühe õppesuunaga ja pakkuda juurde mitmeid valikaineid.

Riigieksamite hindamise protsent tekitab aga vastakaid tundeid. Ei saa sellest seadusemuudatuse mõttest aru. Riigieksamitel saadud üks (1) punkt näitab, et eksam on sooritatud, aga samas 20 punkti on rahuldav tulemus!? Jääb ainult kolm riigieksamit: Eesti keel, matemaatika ja võõrkeel. Kuidas kõik toimuma saab, ei tea vist haridusametnikud veel täpselt isegi.

Lisaks vaadeldud muudatustele on veel palju väiksemaid, mis ilmselt nii olulised ei ole. Riigikogus jõupositsioonil olnute põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse läbisurumine jättis pisut halva mulje. Ja kas see seadusena välja kuulutatakse, näitab lähitulevik. Igal juhul, tants hariduspõllul kestab ning põld on tänaseks poriseks trambitud. Eks peale suvepuhkust, kui esimesed võrsed tärkama peavad, siis näeme, kas tegemist on vilja või ohakapõlluga.

Uute gümnasistide vastuvõtt

Nii nagu volikogu on kinnitanud tahet gümnaasiumiastet edasi pidada, oleme ka meie koolis valmis uute gümnasistide vastuvõtuks. Tänaseks on esimene vastuvõtuvoor juba teoks saanud. Lisavoor toimub 27.augustil 2013. Kell 10.00 sooritavad kandidaadid komplekstesti. Avaldusi võib muidugi varem tuua.

Mis meil muutub?

Läheme uuesti üle ühele õppesuunale, mida täiendame mitmete valikainetega. Olulisematest käivitame uuesti meediakursuse, jääb riigikaitse ja majandusõpe. Piirivalvega on asi meist mitteolenevatel põhjustel veel natuke segane. Meil on valmisolek olemas, aga oleneb Politsei- ja Piirivalveametist, kas ja kuidas asjad toimuma hakkavad. Nimetatutele lisaks tuleb kindlasti valikuid veel. Täpsustame need augustis.