"Tegelikult ongi kogu Vudila mängumaa meie välja mõeldud ja ehitatud. Kui 20 aastat tagasi kõik meie sugulased uutesse kodudesse viidi, siis meie pugesime peitu ja nii me siis jäimegi. Ja mul on kaks sõpra veel - Vurle ja Vuta, kellega me oleme lahutamatud."

Küllap tuleb teil ka endal Vudila mängumaal erinevad atraktsioonid ja meelelahutused ära proovida. Millise elamuse olete saanud liumäest vette liugu laskmisel?

"Vuta oli ikka esimene, kes mäest alla lasi. Eks suled said kõvasti märjaks, kuid pole hullu - paar päeva ilusat päikest ja juba olid kuivad. Mina olen julgenud vaid kõige madalamast liugu lasta, sest teised on ikka liiga kõrged minu jaoks."

Kas olete kuulnud ka laste ja lastevanemate arvamusi liumäest? Kas on teil tulnud ka mõnda poissi või tüdrukut julgustada liumäest alla laskma?

"Me pole vist küll veel kedagi näinud, kes ei oleks olnud rõõmsalt üllatunud, kui vinged ja suured need liumäed on. Kokku ongi Vudilas 3 rada - Vurle tegi endale kõige väiksema raja. Vuta tahtis hästi kiiret, aga mina pikka rada ja nii need kolm vahvat veerada tekkisidki."

Missuguseid üllatusi tänavu Vudilas veel oodata võib?

"Vuta on meil rahulolematu ja tema tahab ikka igale poole ronima ja turnima minna. Ta ehitab juba pikemat aega ühte ronimispüramiidi, mille ta lubas võidupühaks valmis saada. Eks vaatame, kuidas tal sellega läheb. Ja ühe tellimuse saatis ka meili teel kaugele maale, et Vudilasse jõuaks augustiks kohale üks kõrge ja kiire toru, millest alla lastes veel ägedamat hoogu saada."

Mida ütleksite nendele, kes kurdavad, et Vudila basseinis on vesi külm?

"Kellele soe, kellele külm. Külma korral tuleb sauna sooja minna! Kui Vurle ükskord haigeks jäi, siis otsustasime paigaldada basseiniveele soojenduse, mis ka sel aastal tööle saab, et ka õhemate sulgedega tegelased iga ilmaga sulistada saaks."

Küllap teate ka Vudila eestvedajate ja töötajate neid mõtlemisi ja toimetamisi, mis külastajatele varju jäävad, näiteks uute plaanide tegemist, kalkuleerimist. Mis mulje need toimingud jätavad, kas pealehakkamist ikka jätkub?

"Iga päev, kui lapsed ja vanemad mängivad, istume meie ja jälgime hoolega, kuidas asjad Vudilas töötavad. Peame plaani ja nuputame, kuidas Vudilat veelgi paremaks teha. Palju tegemist on ka basseinide puhastusruumis, mis on pilgeni täis igasugu torusid ja tünne ning kogu aeg tuleb vaadata, et kõik asjad korralikult töötaks."

Kui pikk on üldse vuti tööpäev Vudilas? Peab ta olema valmis külalistega pidevalt suhtlema?

"Suvel meil puhkust polegi. Öösel saab veidi magada, aga hommikust õhtuni on tiivad ja jalad tööd täis. Vudila avatakse teisipäevast pühapäevani kell 10 ja selleks ajaks peavad atraktsioonid olema puhtad ja külastajatele rõõmu pakkumiseks valmis. Õhtul kell 19 lõpetame päeva ning siis on vaja vaadata, et kõik saaks taas ilusti korda. Meil jätkub vahel toimetamist kuni hiliste õhtutundideni."

Kuidas saate hakkama kui teid kõnetavad välisturistid?

"See pole meie jaoks mingi probleem - mina oskan inglise keelt, Vuta pursib saksa keelt ja Vurle on hea vene keele oskaja ehk meeskonna peale saame igasugustes keeltes suheldud. Kui vaja, siis võtame kas või jalad ja tiivad appi."

Mis on Vudila vuttide lemmiktoit?

"Me oleme kõigesööjad. Vudilas jätame üldjuhul kala ja liha külastajatele, kuid muud asjad sobivad menüüs ka meile. Lisaks oleme suured maiasmokad ning jäätisekiosk on üks meie lemmikkohti. Sealt saab ikka nii head kokteili, et kohe praegugi läheks teeks ühe klaasikese."

Kas Vudila Vutti võib kutsuda ka mõnele koosviibimisele ja sündmusele, mis Kaiaverest kaugemal?

"Käime ennast näitamas, tutvustamas ja reklaamimas päris tihti üle Eesti. Mängime ja meisterdame lastega ning sporti teeme ikka ka. Sel aastal on Vuta osalenud kõikidel Tartu maratoni võistlustel ja viimati toimunud rattarallil sai maskottide võidusõidus koguni esikoha!"

Vutt Vurr-Leeni usutles Jaan Lukas