Samas on põhjused teatud osas täpsustamata. Lisaks ei soovinud ei revisjonikomisjon ega volikogu liikmed kohtuda ei minu ega siis veel tööl oleva pearaamatupidajaga, kontrollimaks nüüd juba endise uue pearaamatupidaja volikogus esitatud väiteid. Olen esitanud revisjonikomisjonile omapoolse seisukoha koos uue endise pearaamatupidaja seletuskirja ja lisadokumentidega. Täna oleme aga vallavanema umbusaldushääletuse eel ning varasemate valearvestuste ja ebakõlade tõttu raamatupidamises ka pearaamatupidajata.

Kuivõrd pearaamatupidaja lahkus omal soovil, siis vallavanema umbusaldamine on kõiki asjaolusid arvesse võttes nähtavasti kantud soovist vältida mitmete möödalaskmiste ja huvikonfliktide ilmsiks tulemist.

Tuletan aga meelde, et kohaliku omavalitsuse valitsemisele kohaldub avalikkuse põhimõte. Lisaks pean vajalikuks välja tuua, et volikogusse kandideerimine on vabatahtlik ja seda peaksid tegema inimesed, kellel on missioonitunnet ja tahtmist Tabivere valla elanike elu vallas paremaks muuta. See on tõsine, kuid vabatahtlik töö. Siiski vastutavad volikogu liikmed mitte niivõrd erakondlike huvide, vaid avalike huvide kaitsmise eest. Erahuvide ja isikliku hüve tagaajamine takistavad aga valla jätkusuutlikku arengut. Siinkohal kutsungi vallavalitsuse töötajaid koostööle ning oma tööaega otstarbekalt kasutama, et tagada kohaliku omavalitsuse töö efektiivsus ja tõhusus avalike ülesannete täitmisel.

Käes on lõpetamiste aeg. Kui lasteaialõpetajad olid ootusärevad ning ilmselt ka natuke hirmul sügisel algava esimese kooliaasta pärast, siis põhikoolija gümnaasiumilõpetajatel on koolitee juba selge. 15. juunil toimus J.V. Veski nimelises Maarja põhikoolis aktus, mis oli väga südamlik ja tõi tihti pisara silmanurka.

Olgu lõpetajaid kaks nagu seekord või kakskümmend, sagimist ja elevust on alati. Rõõm oli näha särasilmseid ja õnnelikke noori oma esimesel suurel lävepakul hariduse omandamisel. Tabivere gümnaasiumi üheksanda ja kaheteistkümnenda klassi lõpuaktus toimub 20. juunil. Soovin kõigile lõpetajatele kindlat meelt ja jaksu edaspidiseks.

Lõpetajate kõrval tahan esile tõsta ka tublisid õpetajaid, lapsevanemaid ja sõpru, kelle toetuseta oleks lõpetajatel olnud raske nii kaugele jõuda. Kui lõpetajate edaspidised valikud peaksid mingil põhjusel olema piiratud, siis teadke, et alati, kui kuskil sulgub uks, siis kusagil avaneb alati ikka aken.

Läheneva võidupüha ja jaanipäeva eel tahaksin kõigil paluda sobiva sõidukiiruse valimist ning võtta tõsiselt päästeameti soovitusi nii tuleohutust kui ka enese ja teiste ohutust puudutavas, seda eriti veekogude läheduses viibides. Lisaks pean vajalikuks välja tuua, et tänaseks on Saadjärve Tabiverepoolne rannaala küll enamvähem korrastatud, ent kuna liiva panekuga vette jäädi hiljaks, on liivatatud ainult kaldalähedast ala. Muu hulgas võib rannas silmata teadetetahvlit, millel toodud soovituste järgimine aitab kindlasti kurbi õnnetusi vältida.