Stuudio käsitööringi liikmetel tekkis huvi moodsama käsitöö - masintikandi vastu ja ühiselt otsustati asjaga rohkem tegeleda. MTÜ Tõrva Kunsti ja Käsitöö Koda kirjutas projekti „Ilutikandus", mis sai ka kohaliku omaalgatuse programmist rahastuse.

Projekt algas Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia lõpetanud käsitöömeistri Ilme Kossesoni töötoaga „Tikkimise ajaloo tutvustus" 6. novembril ja 13. novembril 2012. Lektor demonstreeris ja rääkis tikanditest, mis tehtud käsitsi ja tikkimismasinat kasutades.

Nii õpilased kui täiskasvanud alustasid tööd käsitsi esemele tikkides. Kasutades segatehnikat, materjalitrükki ja tikkimist, valmisidki linikud.

Tikkimiprogrammiga koostati arvutis sobiv tikand ja edasi kasutati töö tegemiseks tikkimismasinat. Lastel valmisid mängukarud, mille kõhul olevale taskule on tikitud kaunistus tikkimismasinaga, ülejäänud detailid, näiteks silmad ja nina, on aga tikitud käsitisi. Täiskasvanud tikkisid kaunistusi sallidele, seelikutele, pluusidele, T-särkidele, kottidele ja käterätikutele.

Valminud töid eksponeeriti näitusel aprillist juunini Tõrva kultuurimajas. Projektis osalenutega kokkuvõtet tehes jõuti järeldusele, et käsitsi tikkimine on aega ja oskusi ning püsivust nõudev käsitööala. Masintikandi puhul tikib küll masin, kuid arvutis tikandi koostamine ja esemele paigutamine nõuab samuti aega ja teadmisi. Projekti toetas Valga maavalitsuse kohaliku omaalgatuse programm.