2012. a avas Kohila Võrkpalliklubi Võrkpallikooli, kus õpib 2012/13 õppeaastal 90 noort.

Võrkpallikooli ja võrkpalliklubi eesmärkideks on sportlike ja tervislike eluviiside propageerimine, laste ja noorte kehaliste võimete mitmekülgne arendamine, võimekate noorte treenimine Eesti tipptasemel, rahvaspordiga te gelejate hulga suurendamine, kohaliku spordielu elavdamine.

Senine töö on olnud tulemuslik. Meie klubist on sirgunud tütarlapsed, kes õpivad Audentese Spordigümnaasiumis ning kuu luvad Eesti noortekoondistesse.

Kohila VK tüdrukud kuuluvad kolmes vanuseklassis Eesti tippu - esikolmikusse. Klubi sisekliima on eelkõige sõbralik, noored on väga kokkuhoidvad, väiksemaid aidatakse, õpetatakse ja toetatakse igal sammul, kõikide saavutustele ja õnnestumistele elatakse ühiselt kaasa, meelsasti osaletakse ühisüritustel.

Uuel õppeaastal jätkavad tööd 1., 2.-3., 4.-6., 7.-9. klassi tüdrukute ja poiste rühmad ning 9.-12. klassi tütarlaste rühm. Kohila Võrkpallikooli praegustel õpilastel peab olema õpingute jätkamine kinnitatud 20. augustiks.

Uute õpilaste avalduste vastuvõtmine Kohila Võrkpallikooli algab 12. augustil ja lõpeb 31. augustil. Kohila Võrkpallikoolis õpetavad lapsi kogenud treenerid: Ingrid Kangur (4. kategooria) ning Paul Piirmets (2. kategooria). Treeninguid viiakse läbi sisehooajal Kohila Spordikomplek sis ja välishooajal Kohila Rannavollekeskuses. 1. klasside spordirühma ootame aktiivseid ja sõbralikke 6- 8-aastaseid lapsi, kellele meeldib kolm korda nädalas mängida erinevaid palli- ja liikumismänge, teha teatevõistlusi ja osavusharjutusi, osaleda sportlikel üritustel ning laagrites nii Eestis kui ka kaugemal. 2.-3. klassi laste pallimängurühma võtame vastu tüdrukuid ja poisse, kes omavad valmisolekut võtta osa neli korda nädalas intensiivsetest liikumismängude treeningutest.

Esimesel poolaastal tegeledakse enamasti ainult pallimängude ja teatevõistlustega, teisel poolaastal lisanduvad võrkpalli elemendid. Treeningud toovad edu ja hea enesetunde siis, kui laps on järjekindel, püüdlik ja oskab aega jagada õppimiseks, sportimiseks ja mängimiseks.

Suuremate tüdrukute ja poiste treeningrühmadesse võta me vastu eelneva treeningkogemusega noori (kergejõustik, pallitrenn- võrkpall, jalgpall, korvpall). Kui on soov saada heaks võrkpalluriks, siis on eelduseks pühendumus valitud spordialale ning hea õppeedukus üldhariduskoolis.

Oluline on oskus aega planeerida ning taluda tihedat päevakava.

Treeningud toimuvad 4-6 korda nädalas, sageli on võistlused nii nädalavahetustel kui ka koolipäevadel. Suvekuudel on laagrid ning 6 nädalavahetusel võistlused rannavõrkpallis.

Kohila Võrkpalliklubi viib lisaks treeningutele Kohilas läbi mitmeid traditsioonilisi üritusi: võrkpalliturniirid Kohila Kap ja Noortekap, Kohila valla meistrivõistlused segavõistkondadele, Suveserv, Öövolle, rannavolle võistlused, pereüritus Jürimarijooks, mudilastele mõeldud kergejõustikuvõistlus Mudilaste spordipäev. Kõikidel neil üritustel on võrkpallikooli lapsed tegevad nii võistlejate kui ka kohtunikena, saades aastate jooksul kogemusi ürituste korralduste ja kohtunikutöö osas, mis edasises elus igati kasuks tulevad.

Heaks tavaks on saanud võrkpallikooli lastele väljasõitude ja ühisürituste korraldamine. Käime nii Eestis, Lätis kui ka Soomes veeparkides ja linnade vaatamisväärsustega tutvumas, Tartu maratonil ja suusasarjadel suusatamas, rattavõistlustel, tuubimägedel, jalgsimatkadel jne. Reise planeerides lähtume sellest, et see avardaks laste silmaringi ning pakuks meelepärast sportlikku tegevust.

Suvel korraldab võrkpalliklubi kolm nädalast võrkpallilaagrit, mis algavad Kohila Rannavollekeskuses ja lõpevad Lõuna- Eestis ning mis on ühendatud Eestis toimuvate rannavõrkpalli karika- ja meistrivõistlustega.

Kohila Võrkpalliklubi teeb koostööd Kohila Gümnaasiumi spordiklassidega, seal õppivatele õpilastele on võrkpallikooli osalustasude maksmisel soodustused.

Täpne info on olemas

Info: ingrid.kangur@gmail.com,