Igas vanuseklassis osaleb koondiste tegevuses treenerite valikul 8-10 parimat mängijat, kellest edukamad pääsevad Eestit esindama rahvusvahelistele võistlustele. Olulisemad võistlused 2013. a on noorte olümpiamängude kvalifikatsiooniturniir (sünd. 1996 ja hiljem), mis korraldatakse 13.-14. juulil Pärnus, Ida-Euroopa meistrivõistlused ja Euroopa meistrivõistlused U-18 ja U-20 vanuseklassile.

Valiklaagrisse oli kutsutuid ja treenerite soovitustel kohale läinuid 30 ringis, Kohila tüdrukutest murdis ülitihedast konkursist läbi kaks neiut: noorematesse sai 4 parema sekka Kertu Laak ja vanematesse Hanna- Loore Õunpuu. Esimesest ringist oli saanud edasi 8 parema sekka ka Karmen Mereküla, kes jäi küll seekord ülinapilt lõplikust valikust välja, kuid kelle ees on siiski veel kõik teed lahti, sest koosseise vaadatakse igal aastal uuesti üle.

Kohila tüdrukute pääs koondisse on suur tunnustus nii Kohilale kui ka kogu Raplamaale. Neiud on alustanud nullist Kohila Võrkpalliklubis, teinud päevast päeva sihikindlalt tööd, pääsenud õppima Audentese Spordigümnaasiumi, osutunud valituks ka Eesti noortekoondistesse saalivõrkpallis, kus mängivad põhikoosseisus. Tüdrukud on suureks eeskujuks Kohila Võrkpalliklubi noorliikmetele, auks ja uhkuseks väikesele Kohila vallale ja kogu Raplamaale. Peagi näeb tütarlapsi televisioonis, nendest salvestati klipp, kui 18. juunil sõlmiti Tallinnas Pirita rannas koostööleping Premium 7 tanklaketti haldav osaühingu Sevenoil EST ja Eesti Võrkpalli Liidu (EVF) vahel, mille raames toetatakse vastloodud rannavõrkpalli noortekoondiste tegevust aastas 10 000 euroga. Koostööd nähakse ette terve olümpiatsükli jooksul ehk kuni 2016. aasta Rio de Janeiro mängudeni.

Noortekoondise tegemisi kajastatakse ka erinevates uudisteportaalides ning ajalehtedes, veebilehtedel ja Facebookis.