Ringijuhina pean mudilastega töötades kõige tähtsamaks tantsupisiku süstimist lastesse, et siis suuremaks kasvades jätkata tantsuteed juba järgmiste õpetajate juhendamise all. Kes sellest pisikust nakatub, kes mitte, näitab aeg.

Treeningtunnis õpime lisaks tantsudele ka meeskonnatööd, pisukest pingutust, kehahoidu, distsipliini. Ei puudu ka lihaste soojendus, venitus, põhisammude õppimine ja mäng. Muidugi, kui kiired ajad käes ja esinemised ukse ees, siis läheb põhiline rõhk tantsude ja kava õppimisele, sest ühe tantsija eesmärgiks võiks ikka olla esinemine. Juhendajana otsin lastele väljundeid, sest esinemine annab väga palju juurde esinemisjulgust, teadmist korrektsest välimusest ja käitumisest, esinemiskostüümi austusest ja hoidmisest (eriti rahvariiete puhul), rahulolutunnet hakkama saamisest ja rõõmu publiku tänust. Tantsuring on seni tegutsenud kõigis meie valla lasteaedades, lisaks ka Hagudi lasteaias. Treeningtunnid toimuvad lasteaia saalis ja seda lasteaiapäeva jooksul. Seega hea mugav võimalus lapsel ja lapsevanemal katsetada, kas tantsime meeldib ja sobib lapsele. Tantsustiilideks on nii rahvatantsuainetel loodud tantsud, kui ka showtantsud.

Üldjuhul on tantsud ise välja mõeldud, mis annab õiguse neid vajadusel koos lastega katsetades muuta ja kohandada.

Erinevate rühmade ja koosseisudega on senised suuremad esinemised väljaspool lasteaeda olnud: osavõtt neli aastat järjest võimlemispidudest Tallinnas, kahel korral osalemine mudilaste tantsupeol Tallinnas ja Rakveres, ühel korral osavõtt Koolitantsu festivalist Tallinnas, esinemised Raplas erinevatel üritustel, osavõtt Kohilas Pillerpallipäevadest ja Hageri jõululaatadest, Aespa jõulupidudest ning lisaks väiksemad esinemised siinseal.

Välisesinemistest tingituna sai tantsuringile nimigi mõeldud - UPSLEI, mis tähendab Tartu murdes tantsu. Suuremad iseloodud tantsuetendused on olnud: Nukitsamees, Kaerajaan ja Pokud.

Tänavuaastane suurem projekt oli talupoja kalendritähtpäevadele üles ehitatud kontsert- etendus Ajastaig, millest võtsid korraga osa kõik meie valla tantsuringi lapsed. Lisajõududena olid kaasatud sõbrad- tuttavad, et koos etendada ühe suure talupere aastaringi toimetamisi, kombeid ja tähtpäevi. Tänavu oli tantsuringis osalevaid lapsi 70, eelmisel aastal, kui lisaks olid veel Hageri koolilapsed, oli meid kokku suisa 90. Seega saame väita isegi vaid mudilaste näitel, et oleme ka TANTSURAHVAS.

Tänan kõiki mulle väga armsaks saanud endisi, praegusi ja kindlasti ka tulevasi tantsulapsi.

Ikka pind päkka!