Ettevõte loob Pärnumaale juurde kümmekond töökohta.

"Loodavad kümme töökohta maapiirkonda on Pärnumaa tingimustes väga kõva sõna, eriti veel selliste nõuete ja reeglitega normeeritud sektoris nagu lihatootmine," hindas tehtut Pärnumaa maavanem Andres Metsoja.

Lisaks asub ettevõte partnerite lähinaabruses, mis vähendab kulutusi transpordile ja väärtustab kohalikust toorainest valmistatud tooteid. Tapaloomad tulevad peamiselt Pärnumaalt ja ka liha on suunatud tarbimiseks peamiselt Pärnumaa inimestele.

Enn Kuslapi sõnul on ta sellisest ettevõttest unistanud juba 17 aastat, ajast, kui sai esimese kogemuse väikelihatööstuses. Oma mõtteid sai ta hakata ellu viima LEADERi toetuse abiga.

Läheduses tegutseva OÜ Halinga juht Raul Peetson hakkab seda tapamaja kindlasti kasutama ning esimene tapetud tema ettevõtte loom läheb töötlejaile kingituseks.

"Lähimad suurtöötlejad asuvad ligi 200 km kaugusel, samalaadne väiketööstus on olemas Märjamaal. Uue tootmisettevõtte puhul saan mõõta teekonda lihatööstuseni meetrites," ütles Peetson.