On hea meel, et mitmed meie tublid õpilased jõuavad õppetöö kõrval tegeleda spordiga ka tipptasmel. Nimetaksin siinkohal 8. klassi tublisid õpilasi Kirkke Eliise Põldsalu, kes treenib Tondi Maneežis ning on 2012.a Eesti meister poniklassi ratsutamise kolmevõistluses, ja Christine Sallot, kes judoklubi Ookami liikmena on kolmekordne Eesti meister judos.

Igapäevast õppetööd aitasid huvitavamaks muuta arvukad õppekäigud, ekskursioonid, osalemine erinevates muuseumitundides ning õpilastele peetud loengud. Karjäärining tervishoiuteemalisi õppetunde aitasid sisustada Keila Nooretkeskuse lektorid, looduskaitse- ja keskkonnaprobleeme tutvustasid õpilastele Keskonnaameti õppeprogrammid, turvalisuse teemade käsitlemisel toimus koostöö Põhja prefektuuriga, Eesti Punase Ristiga, Päästeametiga ning Kibuna vabatahtliku tuletõrjekomandoga. Jätkus ka ühisprojekt Haapsalu Kutsehariduskeskusega, mille huviringide töös said VII-IX klassi õpilased osaleda.

Õpilaste muusikahariduse arendamiseks toimus koolis sel õppeaastal koguni viis kontserti: kammermuusikakontsert (Toomas Vavilov - klarnet ja Diana Liiv - klaver), Eesti Kontserdi koolikontserdid "Sada saarepilli, tuhat toomepilli" (Celia Roose, Lauri Õunapuu) ja "Rännakud saksofoniga" (saksofonikvartett SaxEst), Klassikaraadio kontsert ning kitarrikontsert (Vahur Kubja ja Vincenzo Giura). Meie õpilased olid ka väga sagedased teatrikülastajad. Jätkuvalt pöörasime suurt tähelepanu õpiabi osutamisele. Lõpule jõudis 320-tunnine eripedagoogika koolitus, mis kestis kokku 2 aastat ning milles osales 16 pedagoogi. Koolis töötasid õpiabirühmad, pikapäevarühm, õpilastele pakkusid tuge logopeed ja psühholoog.

Koolielu muutsid värvikamaks traditsioonilised üritused, nagu õpetajate päeva tähistamine, perepäev, jõulukontsert, emadepäeva kontsert, lõpukellaaktus. Meelde jäid 9. klassi tore jõulunäidend ja kogu kooli ühine sõbrapäeva tordisöömine, vahva oli ka kevadine volbri nõiajooks koolipargis.

Möödunud õppeaasta oli Vasalemma kooli 90. aastapäev, mida tähistasime vilistlaste kokkutulekuga 8. juunil. See päev oli täis meenutusi, mälestusi ja jällenägemisrõõmu.

Kooliaasta on lõppenud. Siiski ei sulge me ka suvel päriselt uksi, vaid kuuel päeval suve jooksul on kool külastusmängu „Unustatud mõisad" raames taas külalistele avatud.

Tänan kõiki õpilasi, õpetajaid, koolitöötajaid, lapsevanemaid ning koostööpartnereid meeldiva koostöö eest ning soovin ilusat suve!