Direktor soovis lõpetajatele julget pealehakkamist ja mainis ka seda, et küll te kunagi näete, kuidas kõik, mida soovisite, ongi täitunud. Õpilased said kingituseks esimesed Peetri kooli logoga ja endanimelised kruusid. Direktor oli rõõmus selle üle, et saali oli kogunenud nii palju rahvast nagu pole seal juba aastaid korraga viibinud. Klassijuhataja Hedi Jürgen sai oma õpilastele head teekonda soovida, rääkides natukene enda õpilastest, meenutades koos veedetud aega ning ka koostööd vanematega. Lõpetajatele kinkis esimene klassijuhataja Tuuli Järva pildid, mis olid juba esimeses klassis joonistatud.

Kõigile oli lisatud ka pisike mõttetera. Üllatusena oli Tuuli ka Kati Hummeli esimese klassijuhataja kohale kutsunud, nimelt tuli Kati Peetri alles teise klassi.

Kõik klassijuhatajad võtsid üles viisijupi, mida kõik saalisolijad said kaasa laulda. Kareda Vallavalitsuse poolt sai sõna sotsiaalnõunik Aive Volter, kes oma mõtted sai edasi anda Peetri kooli hümni tsiteerides, meenutades ka seda, et tema Peetri põhikooli lõpetamisest on möödunud juba 10 aastat. Õpilased said valla poolt lillekimbu ja pisikese kingikoti. Kooli hoolekogu poolt võttis sõna Kaidy-Ly Välb meenutades koosveedetud hetki laagrites.

Lisaks andis ta üle Katile tänukirja Kodutütarde poolt, kuna tema jäi truuks neile kuni 9. klassi lõpuni. Et rõõmus pidupäeva tuju ei kaoks, olid ka lõpetajad valmistanud ette väikese laulu. Lisaks said nad tänada kõiki õpetajaid, kes nende arengule on kaasa aidanud.

Lõpetajate vanemate nimel kõneles Tiina Tiigi, kes samuti kiitis õpetajaid tehtud töö eest. Kuna rahvast oli palju kogunenud sai direktor jagada välja ka aukirjad: Aktiivne õpilane Liisi Välb, Hea õpilane Ege Orlovski ja Aasta õpetaja Helle Raunmägi. Soovime lõpetajatele meiegi omaltpoolt tuult tiibadesse, uusi huvitavaid väljakutseid.