Siinviibimiseks oli lastel aega vaid nädal. Kuigi võõrustajatele tundus see alguses pikk aeg, jõuti 7 päeva möödudes üksmeelele, et tegelikult oleks võinud koosveedetud aeg pikemgi olla - alles jõuti üksteisega harjuda.

Reisi vältel külastati erinevaid paiku Haljalas, viibiti noorte ühislaagris Vainupeal, käidi väljasõidul Ida-Virumaal Kohtla-Nõmme kaevanduspargis ja tehti sõit kaevanduspargi maastikusafaril. Viimane oli saksa neidudele väga meeltmööda elamus - peale pooleteisetunnist ringsõitu oleks heal meelel veel üks tuur tehtud.

Noortevahetuse aeg ühtis ka Rakvere Linnapäevadega. Samal põhjusel võimaldati noortele sel korral kaks perepäeva - nii oli vähemalt ühel neist võimalik külastada Rakveres toimuvat ning teisel toimetada tegevustega vabal valikul. Perepäeva eelõhtul osalesid Saksa noored ning õpetajad ka Ööjooksul, olles selle korraldusest ja emotsionaalsest poolest väga vaimustunud.

Järgmisel aastal külastavad Haljala noored Schönbergi kooli. Kokku sai lepitud septembrikuu, mil meie kooliga alustame ning Saksamaal uue õppeaasta haridust juba veidi antud. Tulevasel noortevahetusel on õpilastel võimalus tutvustada ka oma eelmise õppeaasta jooksul valmistatud projekte-esitlusi ning viia läbi töötubasid omal valikul. Haljala ning Schönberg on noortevahetusi korraldanud juba üle 10 aasta.