___________________________________________________________________________________

INNA VAATLUS
INNA AEG

raamatuvõimeline bilansipidaja

Illalla-trullallaa! Külmaks on läinud see suvi, täitsa külmaks. Temperatuur on meie kandis nibin-nabin üle 23-25 kraadi. Mina küll sellist suve ei tahtnud.

Seda ma ütlen, et siin on valitsuse käsi mängus - see on ainuke võimalus diskrediteerida (mitte segi ajada diskrimineerimisega!) avatud elektriturgu ning sellelt avalikku tähelepanu ära tõmmata.

Mu vanamees Ain ütles seepeale, et tema alla 40 kraadi (varjus) üldse enam voodist üles ei tõusegi. Paras talle.

Jaanipäevast saati on mul paha olla, olgugi et olen iga jumala päev söönud šašlõkki (nii äädikamarinaadi oma kui ka eestimaist Armeenia ja Gruusia šašlõkki) nagu korralik eestlane muiste.

Pikapeale hakkasid mind painama kohutavad unenäod lihast. Ja kui ilmsi lihakäntsakat nägin, läksin pöördesse, muutusin ebaviisakaks ning hakkasin inetusi suust välja ajama.

Kuna perearst on meil Soomes ja asendusarst puhkusel ning asendusarsti asendusarst soome keele kursustel, tuli mul diagnoos endale ise panna - guugeldasin veidi ja jõudsin järeldusele, et mul on šašlõkimürgitus.

Nagu dr Google teatas, ei aita siin muu, kui tuleb toitumiskavas teha olulisi muudatusi. Läksin nüüd verivorsti ja hapukapsa peale üle.

Mina Õllesummeril ei käinud, sest mul on kõik korras. Aga ma tean, miks paljud seal käivad - Eesti elu ei suuda ju kaine peaga elada. Kui kilk peas, ei lase reaalsus hulluks minna.

Muide, samal ajal kui Õllesummeri raames peeti bikiinivõistlust, valiti Ülenurmel ilusamat vissi. Mõlemas kohas sai pulli.

Summeri asemel seadsin sammud sotside suvepäevadele. Koondteema oli seekord "Diskrimineerimise õlu ja valu". Ehkki aru ma ei saa, miks ei võinud sotsid näidata eeskuju, kuidas raha kokku hoida, ning oma päevi pidada Õllesummeril - üks pummeldamine kõik. 

Aga seda mina ütlen, et olen ma kuulnud valitsuse kirumist mis ma olen, aga sellist kirumist, nagu oli sotside suvepäevade aegu lõkke ääres, ei ole minu kõrvu enne kostnud. Sain hingelise trauma. Kas haigekassa kompenseerib?

NB! Tavandimaja teatab: teenindame elavas järjekorras.

___________________________________________________________________________________

MUDA MIHKEL PAJATAB
Luuavarre kuulutas välja konkursi “Kes pole veel Luuavarres käinud?”. Loosiõnn naeratab ainult ühele.

Võitjale lubas külavanem Mäidu Äädikas välja teha mitmekäigulise lõuna. Teda ootab ees ka kohtumine Põhu Karlaga, kes avalikustab samakatehnoloogia. Nii et põnevust jätkub küllaga.
Poe juures arutasid filosoofid Egiptuse riigipööret. Arvasid, et nüüd kus riik on ümber pööratud, käivad inimesed pea alaspidi nagu Austraalias.

Pärnu ja Haapsalu kaklevad peksupealinna tiitli pärast. Mõlemas on hulgaliselt neid, kelle rusikad sügelevad. Ilmselt pannakse rahvahääletusele, kui omavahel kokkuleppele ei jõuta.

Leida käis maasikalaadal. Ostis “Polkat”. Pidid väga head olema ja inimesed pidid nende järele hulluma. Mina kui vanem härrasmees eelistaksin siiski “Aeglast valssi”.

Ööd on meil rahutud – kartulid kasvavad aias sellise mühinaga, et peletab une ära. Ilmselt tuleks neile mingi summutaja peale panna, muidu pean sügiseni unehäirete all kannatama.

Tänavu on suvi meid õnnistanud päris mitme ilusa ilmaga. Nii kui päike pilve tagant välja hiilib, on tiik suplejatest tiine. Ujuvad konnadega võidu.

Mina pole oma keha veel täispikkuses vette vajutanud, sest on targematki teha. Suvi ei ole vees vedelemise, vaid marjakorjamise aeg. Varsti lähengi metsa mustikale.

Minge metsa teiegi!

_________________________________________________________________________________

VAATAKS TÕTT

JUHAN TEDER: “Selge on see. et senist hulka põllumehi me tulevikus toita ei jaksa.”
Eesti Ekspress, 5. november 1993

TÕRRE PÕHJAST

Peaaegu kõik riigid täidavad peaaegu kogu aeg peaaegu kõiki rahvusvahelise õiguse norme ja peaaegu kõiki oma kohustusi.
LOUIS HENKIN

PAETISM
Suvehooajaks vajatakse õllekasse kannupoisse.
JÜRI PAET

AMET EI RIKU
 Pensionär tegi venitusharjutusi, et ots otsaga kokku tulla.
 Roolijoodiku kopsumahtu mõõdeti promillides.
Vaimulik oli kahe issanda teener.
 Turumutil olid tingrefleksid.
Leierkastimees kritiseeris kastisüsteemi.
ANDRES ÜLVISTE

TÕSI TAGA
 Kõige jõukamad on meil suitsumehed, viinaninad ja autopeded. Tõsta hinda palju tahad, ikka tirivad, lakuvad ja kimavad.
NETI RENT

ABIKS ELULE
Teadlased on avastanud õnneliku perekonnaelu saladuse.
Selleks peab naine olema lõokese ja mees öökulli tüüpi.
Siis naine ei näe, mis nägu on mees öösel koju tulles, ja mees ei näe, mis nägu on naine hommikul üles tõustes.
ÕNNE NÕU