Selles majas on olnud vallamaja, koolimaja, kauplus, raamatukogu ja kolhoosikontor. 2003. aastast on maja nimeks seltsimaja. Maja eest on alati hoolitsetud, olenemata sellest, mis ajajärku on need tegemised jäänud. Mina mäletan aega, kui kolhoos tegi seal suurema remondi ja kindlasti praegune aeg.

Seltsingu VALLIMEMMEDE eestvedamisel on seal palju tehtud ning seltsi eestvedamisel on maja väärtust läbi projektide palju parendatud. Siin suur tänu Riina Aljasele, kes võttis oma südameasjaks neid suuri projekte läbi viia, et maja saaks ilusa väljanägemise.

Kindlasti on neid inimesi veel, kes selle maja jaoks palju teinud ja samuti teavad tema ajaloost mõningaid seiku. Oleks kena, kui neid saaks kirja panna. Kellel on fotosid või mälestusi, siis ootan neid.

Juubeliüritusi oleme alustanud juba juunis. 2. juunil käis meil külas Raplamaalt naistantsurühm TALUTÜTRED, juhendaja Tiiu Laurimaa, kes on pärit Kitse-Andruselt. Juuni teisel nädala toimub FILMILEKTOORIUM, mille viib läbi Aleksander Sünter - uus ja huvitav ettevõtmine. 23. juunil toimub seltsimaja juures Jaaniõhtu.

Juulis ja augustis on samuti plaanitud kontserdid ja septembris siis maja juubeli tähistamine. Kõike neid plaane toetab KÜSK (Kodanikuühiskonna Sihtkapital) ja Orissaare vallavalitsus.

Püüdsin siis anda väikse ülevaate ja jään ootama teiepoolseid pilte, jutte jne.


Krista
kristariik@gmail.com