Tarvastu vald on kuulunud 2006. aastast MTÜsse Võrtsjärve Ühendus, mille eesmärgiks on ühise Võrtsjärve tegevuspiirkonna arendamine kohaliku initsiatiivi toel. Tarvastu kandi ettevõtlikud inimesed on saanud MTÜ Võrtsjärve Ühendus koosseisus aastate jooksul toetust paljudele oma projektidele ja ettevõtmistele.

Meeldejäävamad nendest on Mustla Lustaid noortele ekstreemsportlastele, Suislepa paadipäev, Ennukse metsavendade punkri taastamine, Tarvastu muuseumi renoveerimine, Raassilla moto- ja vabaajakeskuse detailplaneering, Soe jalgpallistaadion, Kärstna küla uus mootorsaan koos rajamasinaga, Kivilõppe puhkekeskuse detailplaneeringu ja keskkonnadokumentatsiooni vormistamine jne. Abi koostööst Võrtsjärve Ühendusega on meie kandile olnud väga oluline ja edasiviiv.

Eelmisel kuul kohtusid Karksi vallamajas MTÜ Mulgimaa Arenduskoda juhatuse kutsel Viljandimaale ja Valgamaale jäävate Mulgi valdade juhid ning liituva Viljandi valla juhid. Põhjuseks oli soov ühendada Mulgimaa ühtsesse Leader tegevusgruppi, et jõulisemalt kanda Mulgimaa kuvandit ühtses organisatsioonis.

Selline koondumine annaks võimaluse tegeleda ka sisuliselt Mulgimaa kui terviku arenguga nii kultuuri kui ka majanduse valdkonnas, mitte jääda vaid Leader-piirkonna toetust jagavaks organisatsiooniks. Tänaseks on liitumisotsuse teinud Helme vald, Põdrala ning Hummuli on ka valmis liikmeks astuma, kui ka teised omavalitsused näitavad üles valmisolekut koos Mulgimaa tulevikku suunata.

Kuna Tarvastu vald on seotud Võrtsjärve-ääärsete piirkondadega peale MTÜ Võrtsjärve Ühenduse veel ka SA-ga Võrtsjärv ja MTÜga Võrtsjärve Kalanduspiirkond, siis otsustaski Tarvastu volikogu oma viimasel istungil astuda välja MTÜst Võrtsjärve Ühendus ja liituda MTÜga Mulgimaa Arenduskoda. See on esimene suur samm Mulgimaa maine ja koostöövõimaluste parandamiseks, sest Tarvastu valla otsus annab julgust ka teistele Mulgimaa valdadele, koondumaks ühtsesse organisatsiooni, et ühiselt Mulgimaa asja edasi ajada.

Tarvastu vallas toimuvad lähiajal mulkidele väga olulised sündmused - sügisel Mulgimaa lipu õnnistamine ja 2014 .aastal III Mulgi pidu. Edu meile Mulgi asja ajamisel!