„Meil on nii äge seltskond, lahedad väljasõidud ja palju põnevat tegevust," rääkis malevlane Anu Umal, kes sel suvel juba kolmandat aastat malevas tööd tegi. Neiu sõnul on malevas päris tore ka see, et saab teha õues tööd, millest vallale tulu tõuseb. Nii näiteks korrastasid malevlased hotelli ümbrust ning puhastasid tänavakivide vahesid, kraapides välja sinna ladestunud sambla ja tärkava umbrohu. Et töö oli suhteliselt rutiinne, lasid malevlased kätel käia ning mõtted uitasid samal ajal oma radu.

„Mina mõtlen siin rohkem omi mõtteid. Ja kui töö valmis on, siis on hea vaadata küll," ütles Anu.

Sama meelt oli ka esimest korda malevlasena tööd teinud Magnus Kalmo. „Eks ma mõtlen ikka seda ka, kuidas paremini tööd teha, aga üldiselt ikka mõtisklen oma asjade üle."

Magnus rääkis sellest, et töö tegemine pole talle sugugi võõras, sest kodus tuleb vanemaid ikka aidata ning käed külge lüüa. Malevas on muidugi see tore asi, et tehtu eest saab ka tasu. Mida täpselt endateenitu eest osta raatsib, Magnus veel öelda ei osanud. Kindel on aga see, et enam ta niimoodi raha ei kuluta, nagu väiksena seda tegi. „No väiksena ostsin taskuraha eest igasugu ninnu-nännut, mõttetuid asju üldiselt. Nüüd ma enam nii ei tee ja mõtlen hästi läbi, enne kui kulutan," ütles Magnus. Tema sõnul on malevas hea see, et saab sõpradega reaalselt koos olla ja ühiselt aega veeta. Kodus kipub palju aega arvutis istudes kaotsi minema. Seal saab ka muidugi sõpradega suhelda ja ühiselt strateegiamänge mängida, aga päris suhtlemine on ikka parem, oli Magnus veendunud.

Maleva kasvatajad Mari-Liis Virunurm ja Kärolin Kruut kiitsid noori ja ütlesid, et üldjuhul saavad kõik ülesannetega hästi hakkama ja teevad tööd isuga. Muidugi on ka hetki, kui väsimus maad võtab, ja siis on noori töötegijaid veidikene ergutada vaja. „Paremad saavad tubli töö eest preemiat. Aga asjalikud on olnud kõik," ütlesid kasvatajad.