Lisaks esikoha kaitsmisele pandi Karksi- Nuias maha veel üks tähis, esimest korda pääses Mäetaguse mõnel võistkonnaalal poodiumile, nimelt pälvis Mäetaguse petan­givõistkond ( Jaan Sepp, Argo Sepp, Oskar Sepp, Rutt Voldek) 24 võistkonna konku­rentsis teise koha, kusjuures finaalis kaotati valgamaalastele Põdrala vallast 9:1 eduseisult

9:13. "Eks mingi reserv peab edasiminekuks ka jääma," nägi Taavi Toomel võistkonna seekord veel kullata jäämises positiivset.

Napilt jäi esikolmikust välja Mäetaguse mälumänguvõistkond (Tiit Saare, Andrus Aamer, Andrus Alamaa, Taavi Toomel, Enno Juuse), kes jagas Saarde vallaga 4.-5. kohta, kusjuures kolmanda koha saanud Ülenurmele kaotati vaid ühe punktiga.

Lisaks nimetatud kahele alale oli Mäeta­guse esindatud kergejõustikus, köieveos, jahilaskmises ja juhtide võistluses.

Ajalehele Põhjarannik antud usutlu­ses ütles Toomel järgmist: "Oluline on inimeste soov oma koduvalla au kaitsta, ilma selleta poleks võistkonda võimalik koostada. Kogemused loevad palju, igalt võistluselt, mida korraldad, kus osaled ja ise võistled, on midagi kõrva taha panna, ükski regulaarne edu ei tule üleöö. Tõsi on, et võidu peale minnes tuleb juhendit lugeda ja eelmiste aastate protokolle analüüsida."

Mäetaguse võitis suvemängudel väike­valdade arvestuses teist aastat järjest. Tali­mängudel on võidetud kolmel järjestik­kusel aastal. Teised kohad on ette näidata 2009. aasta talimängudel ning 2010. aasta suve- ja talimängudel.