Tagasi Kiiklasse jõutakse kell 12, kui olümpiasuusataja ning Eesti meister suusatamises ja orienteerumises Piret Niglas kut­sub kõiki kolmeliikmelisi võistkondi osalema ajuvõimlemises ehk bingoorienteerumises.

Kell 13 läheb lahti tõeliseks kehakultuuriks. Saab mängida petanki ja jalagolfi, visata, heita ja lasta kirvest, nuga, oda, vibu, ambu, püstolambu ja ragulkat.

Meeskonnamänguna on kavas pamperjalgpall 4-liikmelistele võistkondadele ja see algab kell 14.30.

Kiikla rammumeest hakatakse valima kell 15.30. Sellel aastal on võimalik võistelda ka iseendaga, sest võistluse läbiviija Veljo Kingsep lubas üles panna varasemate võistluste tulemused kõigil viiel alal. Naistelegi on sellel aastal kavas viievõistlus, kus siiski musklirammu vaja ei lähe.

Kehakultuuri kõrval mahub päevakavasse pärimuskultuuri - kell 16 algab pärimustantsude pooltund. Iga tulija võiks kaasa võtta piknikukorvi ... aga ei pea, sest söögipoolise pakkujaid on rohkem kui üks. Tühja käega siiski tulla ei tasu, sest korraldajad on välja kuulutanud lausa kaks konkurssi. Tavaks saanud suvevidinate konkursile oodatakse sel aastal kõikvõimalikke varje: päevavarje, vihmavarje, jalavarje, lausa langevarje ja üks mees lubas kaasa tuua isegi töövarju. Valik on lai, vari võib olla enda või teiste tehtud, aga tähtis, et töö esitaja kaunistatud. Teine on pannkoogikonkurss, kuhu oodatakse ülepannikooke, mis võivad olla täidisega või täi­diseta, soolased või magusad, maitsestatud või maitsestamata.

Käesoleval aastal on lisandumas uus tava päeva lõpetuseks, kus vestlusringis tuntud tegija koduvallast. Tänavu on selleks mitme­kordne Eesti meister jalgrattaspordis Ilmar Mesi.

Kui nüüd lehelugeja arvab, et korraldajad on lapsed täiesti ära unustanud, siis nii see ei ole. Alguses saavad kõik, kes soovivad, näomaalingu ja hüpata autobatuudil. Kell 15 alustab lasteteater Rõõmulill, kes pärast etendust lastega ka mängida jõuab.

Kas nüüd kogu 8. Kiikla keha ja kultuuri päeva kava siia ära mahtus või jäi veel üllatuseruumi, saab teada see, kes 10. augustil Kiiklasse kiikab.