„Olin tollal praegu Eestis väga tuntuks saanud Mihkli külalaada sünni juures ning seotud selle ettevalmistamise ja läbiviimisega. Minu ideega korraldada meie kooli õuel külalaat tulid kaasa tublid ja toredad Seljametsa kooli inimesed ning toetajaks oli vallavalitsus eesotsas Aime Kääratsiga. Me tahtsime näidata ja välja tuua traditsioonilisi külaelu põhiväärtusi, mis on hoidnud eesti rahvast läbi sajandite. Meie rahva tarkus ja töökus ning oskus elada loodusega kooskõlas on alati aidanud eluga hakkama saada. Esimese laada ettevalmistamine oli küllaltki vastutusrikas, kuid kõigil jätkus tahtmist ja pealehakkamist. Rahvas tuli laadale ja lustis täiega.

Tunnuslauluks valisime „Kuni su küla elab, elad sina ka ..." , mis kõlas koos käo kukkumisega. See laul on jäänud laada avalooks tänaseni."

Alates 1999. aastast on selle ülesande üle võtnud Paikuse Vallavalitsus ning laada rahastamine on valla eelarves. Eestvedajaks ja organiseerijaks on Ille Riivits. Palju on nende aastatega laadamelusse uut ja huvitavat lisandunud, kuid midagi vana ning tuttavat on siiski alles.

Sellest esimesest laadast on tänaseks saanud tore traditsioon. Üks väike maakoht on jõudnud Eesti kaardile, sest kauplejaid ning esinejaid on alati tulnud üle Eesti. Ka laadalisi on nii lähedalt kui kaugelt.