Mõnel kinnistul on pool aiatagusest kenasti korda tehtud aga teisel poolel lokkab malts ja sinna on kogutud muud risu. Silma riivavad aia taha ladustatud mulla ja kruusahunnikud, varakevadest saadik seisvad ja saagimist ootavad palgivirnad jne. Tuletame meelde, et Paikuse valla heakorra eeskiri ütleb üheselt: heakorra tagamiseks on keelatud ladustada ja hoida kütte-, ehitus- või muud materjali õue tänavaäärses osas piirdeaiast kõrgemal või väljaspool kinnistu piiri.

Samuti on krundi omanik heakorra tagamiseks kohustatud hoidma puhtana oma krundil ning puhastusalal olevad sadeveekraavid ja truubid. Hundinuiade kasvatamine kraavides ei ole lubatud, kuna selle tegevuse tagajärjel tõuseb kraavi põhja kõrgus ja sadevete äravool on seetõttu takistatud.

Ettevõtlusaladel ei ole heakord aga kahjuks eriti paranenud - hoonete ümbrused on risust puhastamata, piirialad trimmerdamata jne.

Mõnel pool on aastaid seisnud risuhunnikud maltsa- ja ohakaväljade sisse kadunud, et siis sügisel sealt jälle välja ilmuda.

Loodame väga, et mõni kodanik artikli läbi lugedes teeb omad järeldused ja nii mõnigi krunt saab korrastatud sellel aastal ja ka järgnevatel aastatel.