"Käime Jõgeveste metsas peaaegu iga päev - madalamate kohtade peal on marju küll," rääkis ta. "Ühtegi seent pole aga seni veel näinud."

Ligi astunud härra uuris, kas mustikad on ikka magusad. Maitses, jäi rahule ja ostis kolm kilo, et ema saaks need sügavkülma panna.

Pikim järjekord piiras müügilauda, millelt hakkasid juba kella üheksa paiku otsa saama suitsulihatooted. Siiski leidus veel maasinki kilohinnaga 7.40, šašlõkivorsti - 5.30 ja Talupojavorsti, mille kangihind oli kaks eurot.

"See on Mulgimaa firma Annemelli OÜ toodang," selgitas müüja Jaanus Laiverik. "Poest saad singi pähe vett, siit aga ehedat liha, eks sellepärast hästi ostetaksegi."

Alal asuva Vanavardi talu perenaise Elle Elkeni leivanumbriks oli võilille- ja vaarika- ning pärnaõiemesi. Meekilogramm maksis seitse eurot.

"Kuus aastat pole pärnaõiemett saanud, tänavu oli ometi hea saak," kõneles proua Elken. "Taagepera kandis asub teedest eemal põlistalusid, kus kasvavad pärnad."

Ta müüs ka värsket kurki kilohinnaga 1.20 ja tomateid, mille kilost küsis 2.50. "'Malle' on magus ja pehme viljaga sort - sööme ise hea meelega ja pakume teistelegi," sõnas müüja.

Jaan Ruusmann, kelle talu asub Helme ja Põdrala valla piiril, müüs värsket kartulit ja küüslauku. 'Arielle' kilohind oli mugulate suurusest olenemata 50 senti, küüslaugukilogramm maksis viis eurot. Mees kurtis, et väiksel viisil põllupidamine on pigem nuhtlus kui tasuv ettevõtmine, aga ära ka ei raatsi lõpetada. 

"Kevadel maa lõhnab nii hästi - seemet on ja paned kartulid maha, aga pärast katsu, kuidas saagist lahti saad," pihtis ta. "Küüslauku olen samuti pakkunud mitmele poole, aga viimaks tuleb ülejääk lihtsalt ära visata. Mullu viskasin kakssada kilo ilusat küüslauku minema!"