Esimesed võistlejad saabusid treeningule reedel peale lõunat. Kokku osales 12 võistkonda - 6 Soomest ja 6 Eestist. Harjutati kella 20.00 -ni ja seejärel alustati kvalifikatsioonisõitudega.

Kumbki võistleja igast võistkonnas sai sõita 30 sekundit ja mõlema teepikkus summeeriti. Selle põhjal reastusid võistlejad ka põhivõistlusele. Kvalifikatsiooni kolm paremat olid:

1. Matti Fyhr; Marko Pirinen - Soome

2. Kaiar Tammeleht; Ants Volmerson - Eesti

3. Karmen Mets; Andy Aron - Eesti (Jõõpre- Sindi)

Laupäeval algas võistlus kell 8.00. Esimesena võtsid raja ääres sisse kohad nõrgema grupi võistlejad. Kuna tegemist pikamaasõiduga, siis ka sündmused kulgesid tavapärasest rahulikumalt ja emotsioonid lakke ei tõusnud.

Sõidud kulgesid ilma suuremate probleemideta ja kell 13.30 said raja äärde tugevama grupi võistlejad. Kuna kvalifikatsioon annab juba mingi võimaluse prognooside tegemiseks, siis oli meie lootus ja ootus Karmeni ja Andy peal. Esimene pool võistlusest nii ka läks. Peale esimest sõitu oli meie paar küll väikeseks ehmatuseks neljandal kohal, kuid juba järgmise sõiduga suutsid nad hõivata kolmanda koha ja seda turvalise edumaaga järgmise paari ees. Viltu hakkas vedama viiendas sõidus, kus tuli vahetada viga saanud ülekanne. Ka järgmistes sõitudes kummitasid tehnilised pisiasjad, kuid sellest piisas, et järgnenud soomlased meie paari üldarvestuses neljandale kohale tõrjusid.

Üldarvestuses olid kolm paremat võistkonda:

1. Matti Fyhr; Marko Pirinen - Soome

2. Kaiar Tammeleht; Ants Volmerson - Eesti

3. Mikko Suoknuuti; Arttu Salomaa - Soome

Juunioride arvestuses olid kolm paremat võistkonda:

1. Mikko Suoknuuti; Arttu Salomaa - Soome

2. Karmen Mets; Andy Aron - Eesti

3. Atte Salomaa; Harri Nurkka

Külalised jäid võistlusega väga rahule ja paljudele soomlastele meeldis Sindi linn just seepärast, et ta nii paras ja pisike on.

Tutvustasin külalistele lühidalt ka Sindi linna ajalugu. Erilist huvi tundsid nad üle tee asuva kiriku vastu. Lahkumisel avaldasid külalised lootust, et õige pea kohtume Sindis jälle!