Alustati protsess maa valla omandusse võtmiseks. Asi hakkas aga venima ja riik ei tahtnud sellest maast loobuda. Möödus mitu aastat, aga midagi ei muutunud. Alles maavanema sekkumisel saavutati lõpuks soovitud tulemus. Selle aja peale olid aga soomlased tehase rajamisest loobunud. Töökohad jäid loomata, investeeringud tegemata.

Toodud loo mõtteks on valmisoleku vajadus uutele ettevõtetele. Võib ju väita, et ettevõtlus on erategevus ja ei puutu omavalitsusse, et las erakapital loob tööstuparke ja rajab vajalikke tootmiskinnistuid. See kõik on õige ettevõtluseks atraktiivsetes kohtades.

Eestis on selliseks kohaks peamiselt Tallinn ja Harjumaa. Kesk-Eesti ja sealhulgas Türi vald ei ole uute ettevõtete loomiseks atraktiivne koht. Seetõttu tuleb omavalitsusel uute (heade) töökohtade loomiseks ka ise vaeva näha. Üheks selliseks võimaluseks on uute ettevõtlusalade loomine. Et ettevõttele, kes soovib uute projektidega kiiresti alustada, ei oleks sobiva maatüki puudumine takistuseks. Kui vallal ei ole ka sobivaid krunte, siis tuleb riigilt sobivaid maatükke taotleda. Selline maavalmidus annab võimaluse omavalitsusel seda ka reklaamina kasutada ettevõtluse ja investeeringute meelitamisel valda.

Tugev ettevõtluspark on juba ise magnet ja võimaldab piisavalt isemajandamist ning arendamist. Heaks näiteks on Mäo tööstuspark, mis tegi iseseisvalt ligi poole miljoni eurose investeeringu elektrivõimsuse lisamiseks ja seekaudu mitte ainult laiendas oma tegevust, vaid näitas oma tugevust ja tahtmist. Tugevatega tahetakse aga alati koostööd teha.

Kui me soovime muutusi tugevate ettevõtete ja heade töökohtade näol, siis tuleb vallal alustada iseendast.