„Piibe maantee on paljude omavalitsuste jaoks oluline liikumistee ja me ei ole veel piisavalt õppinud kasutama selle tee ja siin liikuvate reisijate potentsiaali,“ ütles Järva-Jaani vallavanem Arto Saar.

"Piibe päeva idee sai alguse tähelepanekust, et kui palju on Piibe maantee äärsetes asulates ja valdades 3. augustil erilisi sündmusi," räägib seltsi juhatuse liige Arlet Palmiste. "Otsustasime siduda need üritused ühtse sildi külge ja andsime ka teistele ettevõtjatele võimaluse oma ideega kaasa tulla," lisas ta.

3. augustil oodatakse kõiki osa saama Piibe maantee võludest ja kaasa lööma erinevatel üritustel. Kivisaare ratsatalus Aegviidu vallas toimub Perepäev, Tapal vortsifestival koos tasuta kontsertidega, Järva-Jaanis iseehitatud sõidukite ja liikurite kokkutulek ja killavoor, Ervital Koeru vallas külade päev, Jõgeval kollektsionääride päev ja vanakraami turg, Kuremaal motofestival Jõgeva Treff ja Äksi kihelkonnapäev Tabivere vallas. Lisaks on avatud kõik teeäärsed muuseumid, kõrtsud ja puhkekeskused. Vaatamisväärsuste kohta saab täpsemat infot puhkaeestis.ee kodulehelt.

„Loodame, et inimesed avastavad enda jaoks Piibe maatee kui suurte võimalustega turismitee. 3. august on ideaalne päev tutvumaks selle tee võimalustega“, võtab jutu kokku Arlet Palmiste.