Selle aasta suurim investeeringuprojekt on Kostivere kooli rekonstrueerimine, mis läheb vallale maksma üle kahe miljoni euro, millest ca poole saame toetusena EAS'lt riiklikust toetusprogrammist. Maksumuselt järgmine investeeringuprojekt, mis samuti saab osaliselt toetust europrojektist on Loo ja Lagedi alevike vaheline kergliiklustee ehitus. Tegemist on kolmepoolse projektiga, milles osalevad Jõelähtme ja Rae vallad ning Maanteeamet. Vallad finantseerivad EASi abiga kergliiklustee ehitust ning samal ajal rekonstrueerib Maanteeamet osaliselt Loo ja Lagedi alevike vahelist maanteed. Jõelähtme valla tellimisel saab ka Vibeliku tee alates Saha tee ristmikust kuni Spordi tee rist mikuni kaasaegse tänava valgustuse.

Vallas on aga teoksil ka mitmeid muid investeeringuid ning suuremaid ja väiksemaid remondi ja ehitustöid, millest siin tahan ülevaate anda. Loo alevikus on hetkel käsil Liivakandi tee ja Kuusiku tee äärde kõnnitee ehitus. Remondi korras saab uuendatud ka Saha tee ja Kuusiku kortermajade vaheline kõnnitee, mis ohtlikult lagunenud on. Jätkumas on ka Loo lasteaia hooviala korrastustööd, mis eelmisest aastast pooleli jäid ning sellega saab Loo lasteaia hooviala korrastatud.

Valla kultuuripärandi säilimise seisukohast on oluline, et sel aastal sai valmis Kostivere mõisa rekonstrueerimisprojekt ning sellel suvel on käimas mõisa fassaadi korrastamine, mille raames saavad restaureeritud ka esifassaadi kõik aknad. Lisaks saab LEADER meetme abil uue näo ka mõisa fuajee.

Saha külas läheb rekonstrueerimisele 1,2 km Tellivere teed, mis sobiks oma endises olekus pigem maantee muuseumi eksponaadiks. Pinnatud katte saavad sel aastal Kostivere alevikus osaliselt Vana-Kostiere tee Aali tee elamukvartaliga piirnevas lõigus, Liivamäe küla teed nn „Käpa arenduses", Loo alevikus Jõeääre tee, Neeme külas osaliselt Kadakaranna tee. Iru küla Ämma tee sai arendajalt üle antud vahendite arvelt osaliselt uue asfaltkatte, samuti saavad Tiigi, Tamme ja Pihlaka teed freespurust parema katte. Manniva tee saab samuti freespurust parema katte, et vähendada tee tolmavust.

Jätkumas on ka ühisveevärgi rekonstrueerimistööd, sel aastal on tööd käimas Kaberneemes, kus rajatakse uusi veetrasse ning veepuhastusjaama. Kostivere ühisveevärgi ja kanalisatsioonitööde projekt on ka valminud ning veel sel aastal peaks hanke õnnestumise korral ehitustööd pihta hakkama. Samas lõppesid küll Iru küla veevärgi ja kanalisatsiooni ehitus tööd eelmisel aastal, kuid vaidlus teedeehituse kvaliteedi osas on Loo Vesil ehitaja Arco Ehitusega siiani üleval ning selles osas on veel oodata teede osalisi ülekatteid. Tänavavalgustuse osas on sel aastal planeeritud jätkata Kaberneeme külas Kordoni tee valgustuse rajamisega, mis eelmistest aastatest seni pooleli jäänud.

Sel aastal on kavas veel aasta lõpuks ehitada Kostivere senisest perearstikeskuse ruumidest ümber täiendav lasteaiarühm, selleks tarbeks esitatud projektitaotlus EAS'le toetuse saamiseks sai positiivse vastuse ning uueks aastaks on üks täiendav lasteaiarühm meie valda lisandunud ning paljude lapsevanemate mure saab seegi kord lahendatud.