Eraldi toimusid veel kiigelaulude õu, merelaulude õu ja metsalaulude õu. Meie laulunaised käisid metsalaule laulmas. Ühises ringis ühiselt iidset regilaulu laulda on väga võimas tunne. Ja sedasi ühiselt ka teelkäimise laule lauldes kulgesime me lõpuks lõpusimmani platsile. Lõpusimman oli osalejate ühine pidu - kes soovis tantsulugu mängida, see mängis ja tantsuhuvilised said jalga keerutada. Põhiraskuse võttis aga enda peale Väägvere külakapell.  

Kuid kord iga pidu saab otsa, pillimehel otsa lõpeb ramm...

Nii sai ka seekordne Baltica 2013 väga meeldivaks mälestuseks ja loodan, et seda kõigile neile, kes osa võtsid. Suur tänu neile nende panuse eest!

Liis Jaamets

Seeniortrio JAA Vooremäe simmanil. Foto: H. Tõlk

Seeniortriole JAA tuli aga austav pakkumine esineda 21. juulil Puka vallas Vooremäe simmanil, mille korraldasid Rõngu puhkpilliorkester ja Rõngu kapell koos Puka taidlejatega. Simman toimus juba kolmandat aastat järjest ja juba pandi paika ka järgmise aasta simmani aeg - 21. juuni 2014.

Kuigi selle koha vahetus läheduses elab vähe inimesi, kogunes simmanile rahvast üllatavalt palju, oli isegi Rannu valla elanikke. Ei seganud ka vihmahoog ja küllalt tugev tuul. Peo edenedes ilm paranes ja rõõmustas ka õhtupäike.

See koht Võrtsjärve lõunatipus on kaunis, heakorrastatud ja vääriks isegi suuremat tähelepanu suviste ürituste korraldamisel. Ka JAA võeti soojalt vastu ning pakuti juba uusi esinemisvõimalusi.

Arvi Sepp