Miks toimub vorstifestival just Tapal? Kuid Tapa varasemas majanduselus, samuti Eesti Vabariigi ajal enne sõda, oli seoses soodsa transpordigeograafilise asendiga linna majanduses küllaltki suur osatähtsus liha- ja vorstitööstusel. Tapa vorstidel olid kõrged kvaliteedinäitajad ja sellest tulenevalt sai tolleaegne alevik ka Vorstilinna hüüdnime. Alates 1889. aastast kuni 20. sajandi 40-date aastateni oli Tapal üle viieteistkümne vorsti- ja lihatööstuse, lisaks ka eksporttapamaja. 
Foto: Signe Kalberg

Kui vorstilõhnast tekib küllastumus, võib külastada kodukohvikuid, näituseid, kontserte või siis spordivõistlusi. Kell 14 oodatakse lapsi ja noori pealava juurde, et anda start orienteerumismängule Tapa linnas. Kell 17 algab aga Valgejõe saarelt lõbus kanuuralli. Loomasõbrad võivad kell 13 Tapa Vene Gümnaasiumi taga osa saada koertenäitusest , valitakse "Tapa linna ilusaim krants 2013 ".
Vorstifestivali pealaval esineb laupäeval Getter Jaani, kell 19 Tapa kultuurikojas linna näiteringi etendus „Serenaad“. Kell 21 algab tantsuõhtu Tapa Muusikakooli pargis ansamblitega Rock Hotel ja Vanad Sõbrad.

Pühapäev on spordipäev, siis algab kell 10 Männikumäel ja Valgejõe saarel trialivõistlus "Tapa Trial 2013" Männikumäe ja tööstusküla piirkonnas ning Rannavolle turniir "Tapa linna karikas 2013" Valgejõe saarel. Täpsem ajakava www.vorstifestival.ee, www.tapa.ee

Foto: Signe Kalberg