Peetri lasteaed saab juurde 12 uut rühma ja sellega tagatakse väga paljudele mudilastele lasteaiakoht. Alates sügisest on lasteaias kokku 18 rühma.

Lasteaed saab juurde ka uue suure saali, mida saab lükandseinaga kaheks väiksemaks saaliks jagada. Planeeritud on eraldi ruum, kus saab erinevate tegevuste kaudu soodustada ja toetada laste loovust. Seal on head võimalused meisterdamiseks, joonistamiseks, maalimiseks, voolimiseks. Lapsed saavad kaasa lüüa näitemängudes ja erinevates rollimängudes. Õpetajatel on nüüd suuremad võimalused luua laste jaoks põnevaid muinasjutu- või võlumaid. Peetri lasteaed saab eraldi köögi, kus valmistatakse toitu ainult lasteaiale.

Õpilastele luuakse väga hea õppekeskkond

Peetri kooli juurdeehitusega saame juurde 9 klassiruuumi ning õpikeskkond muutub mitmekesisemaks. Peetri koolis on väga hea õppekeskkond, mis võimaldab õpilasel õppida üksi, paaris või rühmas. Selleks, et vahetunnis sõbraga koos meeldivalt aega veeta, on kooli koridorides erinevaid istumisvõimalusi.

Samuti saab ka kooli sisehoov uue näo: plaaditud teed, istepingid, lillepeenrad ja purskkaev.

Loodusklass, kus saab näpu mulda pista

Uusi ja suuremaid võimalusi pakub loodusainete praktiliste tööde klass. Selles klassis on loodud tingimused, et vaadelda loodusprotsesse ning viia läbi uurimistegevust loodusnähtuste tundmaõppimiseks.

Näiteks: vee omaduste uurimine, komposti valmistamine, mulla vee- ja õhusisalduse kindlaksmääramine, taimede kohanemise uurimine erinevates keskkonnatingimustes.

Õpilased õpivad püstitama ja sõnastama hüpoteesi, kontrolliks viivad läbi katseid ja vaatlusi ning teevad tulemustest analüüsi. Võimalus on meisterdada vastavad maketid, et mõista ja aru saada, mis on küngas, org, nõgu, nõlv, kõrb, vihmamets jne. Võimalusi on palju.

Black box toob juurde kümneid võimalusi loovuse arendamiseks

Hea meel on, et saame BLACK BOXi, mis on musta värvi põranda, seinte, lae ja prožektoritega saal, kus ühes seinas on peeglid. Seal saame läbi viia tantsutunde, dramatiseeringuid, edaspidi ansambli- ja orkestriproove.

Selles ruumis saab teha kõike seda, mis arendab õpilaste loovust, liikumis- ja eneseväljendamisoskust. Saalis on võimalik korraldada filmivaatamist, teha salongi- ja diskoõhtuid. Selle ruumi kasutamiseks on väga palju erinevaid võimalusi ja mõtteid meil jagub.

Kaasaegne auditoorium

Uued võimalused loob valmiv auditoorium. Seal on head tingimused arutelude, diskussioonide, vastuvõttude, ümarlauavestluste jne korraldamiseks. Nüüd on võimalik läbi viia tunde, kus on koos kahe klassi õpilased ja õpetajad. Mõned õpetajad on sellisest võimalusest unistanud ja nüüd saab selle teoks teha.

Seoses lasteaia laienemisega, asub sügisest lasteaeda tööle 45 uut töötajat. Kooli tuleb sel sügisel 13 uut töötajat (õpetajad ja abipersonal kokku). Järgmine aasta on oluline selle poolest, et 58 uut töötajat elaks meie töökultuuri sisse ja võtaks selle omaks. Tähtis on, et me kõik koos sammume ühise eesmärgi poole, teeme koos head lasteaeda ja kooli.

Nii lasteaias kui koolis peame oluliseks laste loovuse arendamist. Lasteaias peab õppimine toimuma läbi mängu ja koolis harjutades, uurides, avastades ning katsetades.

Projekteerimisel ja ehitamisel on arvestatud meie soovidega ja meie unistused täituvad.