Viimaseid päevi on Rannu Keskkool veel meie hulgas, 1. septembri seisuga on meie uhke ja väärikas nimi Rannu Kool.

Suviseid töid ja tegemisi on olnud päris ohtralt ja koolimaja saab veel enne kooli algust uut lihvi.

Suurematest muutustest toon välja kooli arvutivõrgu ehituse, arvutiklassi remondi ja uute arvutite soetamise. Klassidesse õpetajatele kasutamiseks saavad ka uued ja kiiremad arvutid, mis on endised arvutiklassi arvutid. Kooli arvutisüsteem läheb üle serveripõhiseks, mis teeb arvutipargi halduse tunduvalt kergemaks.

Koolimajas alustab ja lõpetab tunde sel õppeaastal hoopis teistmoodi koolikell.

Kooli algklassid, mis ennemalt olid lasteaiamajas, on kolinud suvel koolimaja remonditud klassiruumidesse. Esimene korrus saabki mugavaks ja hubaseks algklasside korruseks.

Rahvamaja soov oli luua vallarahvale ja koolile loomekeskus, mis saigi ruumide paigutamise tõttu võimalikuks ning sel õppeaastal on muusika- ja kunstiõpetuse tunnid ühes klassiruumis.

Samuti said kokku loodusainete klassid ja õpetajad keemia- ja füüsikaklassis.

Ma tänan kogu südamest kõiki toredaid inimesi nende ideede ja unistuste elluviimise eest. Lapsed saavad tänu meile kõigile õppida üha uuenevas ja innovaatilisemas koolikeskkonnas.

Seoses Rannu Keskkooli keskkooli osa sulgemisega tuli lahkuda kahel toredal õpetajal - Ilje Piiril ja Lilia Simsonil, ma tänan neid siinkohal nende suure panuse eest Rannu Keskkooli õpilaste õpetamise ja kasvatamise eest.

Sellel õppeaastal lahkus koolist töölt teisele töökohale kolm õpetajat: ajalooõpetaja Annika Põlgast, keemia- ja füüsikaõpetaja Einike Reinvelt ja bioloogiaõpetaja Liina Talgre, ma tänan ka teid teie suure ja olulise panuse eest Rannu kooli õpilaste kasvatamise ja juhendamise eest. Edu teile teie teel!

Uus konkurss sai välja kuulutatud augusti alguses ja kandideerijate arvuks sai 9 toredat kandidaati, pooled vestlustest on peetud, kuid lõppotsus jääb järgmisse nädalasse. Otsus saab olema keeruline, sest kandidaatide seas on väga palju tublisid ja võimekaid õpetajaid.

Eelmise õppeaasta lõpu kõige raskem, keerukam ja valusam otsus oli Rannu kooli huvijuhi koha koondamine. Huvijuht Meelika Aruots on 7 aasta jooksul andnud Rannu kooli ürituste arengusse ja huviringide töösse oma sügava jälje. Ma tänan Meelika Aruotsa toredate õppetundide, energia ja õpetuste eest. Toredaid valikuid ja huvitavaid väljakutseid edaspidiseks!

Huvitöö ja ringitunnid Rannu Koolis ei katke, vaid saavad teistsuguse lahenduse.

Ma avaldan tunnustust Rannu Kooli hoolekogu esindajatele, kes aitavad nõu ja jõuga Rannu Koolil muutuda tugevamaks, avatumaks ja sõbralikumaks kooliks.

Sellel aastal jätkab Rannu Kool koostööprojekti Ahhaa teaduskeskusega, loodame leida limnoloogiakeskusega ühised koostöökohad ja kindlasti soovime kaasabi ja õpetust Rannu valla ettevõtetelt.

Kaunist kooliaasta algust meile kõigile, tervist ning positiivseid mõtteid ja lahendusi!