Just seepärast alustasime oma talus loomakasvatusega, esialgu kaks kitse, siis juba kassid, koerad, hobune, peagi lisandus küülik ja hulgem kitsi, nüüd ka lehm ja lammas, haned ja kanad.  Rajatud said heina- ja karjamaad, oma aiamaalapike ja vähehaaval noorendame ka viljapuuaeda.  Tänu loomadele saame pakkuda ka oma talusaadusi - kitsepiima ja kitsetoorjuustu, lehmapiima ja sellest valmistatud kohupiima ja sõira, valmistame ka kitsepiima- ja lehma ternespiimaseepe erinevate lisanditega ning müügiks on pakkuda ka kauneid kitse karusnahku.

Ainus, mis on veel puudu, on külalised, kellele meie loomi tutvustada ja talusaadusi pakkuda. Üks asi on oma rõõm ja nauding talust, loomadest ja talusaadustest, aga laiema mõtte meie tegevusele annab kõige selle pakkumine ka teistele, et meie rõõmu jagada. Siiani on meid külastanud lasteaiarühmad ja pered lastega, kuigi me pole end reklaaminud ega tutvustanud.  Nüüd aga on valmisolek meie külastustalu pidulikult avatuks kuulutada ja just seetõttu plaanime ühendada talgud külastustalu avamisega kõigile huvilistele.  Palju on veel teha, kuid üht-teist on ka juba näidata.

Seega kutsumegi kõiki toredaid inimesi lähemalt ja kaugemalt 24. augustiks Põhjala Külastustallu talgutele ja talu avamisele. Siiani oleme püsti saanud katusega piknikulaua, lastele mänguplatsi, lõkkekoha, kuid unistame ka talu oma matkarajast omas metsas. Seega ongi talgute käigus plaan kutsuda appi ka teisi inimesi, et meie vallas, külas ja talus võiks olla huvitav matkarada, mida mööda veel sel sügisel jalutada saaks. Nii et kaasa võib võtta saage, kirveid, oksakääre, selga panna pikad riided ja kaitsta end vajadusel putukate eest. Omalt poole pakume talgupirukaid, talgusuppi ja torti. Pärast tööd soovime istutada külastusplatsile talupuu ja talusildi paigaldamisega kuulutada Põhjala Külastustalu kõigile avatuks. Edaspidi küsime külastuskordade eest ka väikest tasu, 24. augustil oleme aga kõigile tasuta avatud.

Koguneme 24. augustil kell 11:00. Oma osalemisest  palume eelnevalt teatada telefonil  5564 1276 või e-posti aadressil info@kitsekoda.ee, et teaksime toiduga arvestada.  Meie tegemiste ja loomade kohta saab lisateavet koduleheaadressil www.kitsekoda.net.ee

Kohtumiseni talgutel!