Ka nendest inimestest ei rääkinud vanaema midagi enamat – minu ajal olid need paigad juba ainult majaasemete kivid ilma hooneteta....kuid tänaseks on kõik mattunud metsa.

Kiili majast Torila poole jäi nn Raja omade maja. Baptist Saul oli uusmaasaaja ja tuli sinna kanti 1920. aastatel. Sauli maja juures läheb metsatee Peipsi järve poole ning selle ääres oli Siimu Jussa majaase, mis oli varemetes juba 1970. aastatel. Saulide nn uus maja võeti koost lahti ja viidi laste poole Tartusse ning laoti seal uuesti üles.

Songe Loviisa (Vilka Loovi) maja juures olnud metsateed Sauli juurde ja vasakule edasi nimetas minu vanaema just Tinalinna teeks. Miks, ma ei tea.

Kiili Ella maja oli kindlasti enne, sest mälestuste järgi tulid nad valmis majadesse sisse. Saun on toodud 1960. aastate lõpus Kokoralt.

Põllu peal on ka võsas suur pärn, kus elas Ostrate perekond. Nemad liikusid Ostra Henri ajal Torila küla serva elama. Härma ja Mihkelson olid suuremad talud, Kutsar pigem keskmik või pops võsa ja soo servas. Ostrat oli väike popsikoht... Raja ja Kiili olid väikesed 5 ha kohad nn Aruniidi Pauli maade servadel.

Saul on minule räägitu järgi puhas uusmaasaaja, kes rajas oma talukoha sügavale metsa, kus ta pidas baptistijutluseid külainimestele, kuid kust ta lapsed kõik jooksu panid. Kehva viljakusega maa, moodne elu elektri jms-ga sinna ei jõudnud. 1970. aastatel nad seal veel liikusid, kuid 1980ndatel kadusid... Lihtsalt hobuseteed ei sobinud autodele ning hoonetele ligipääs muutus keeruliseks, et mitte öelda raskeks.