Erandid on 2010. ja 2007. aasta, kus lapsi on sündinud tavalise kahe rühma asemel kolme rühma jagu (tavaliselt sünnib 45-55 last aastas, kuid 3 aastaseid on meil 75 ja 6 aastaseid 69).

Aastaga on lisandunud valda kaks eralastehoidu: 1. märtsis alustanud Lõvikeste Lastehoid, kus on 15 kohta pooleteise- kuni viieaastastele ning peatselt avatav Paikuse põnnid ootab oma hulka veel kahte last. Praegu on nimekirjas 7 last vanuses 1,4 kuni 3 aastat. Mõlemad asuvad Linnuriigis Gümnaasiumiealisi noori elab vallas peaaegu 150.

Küsisime valla haridusasutuste juhtidelt, kas vajalik kaader on olemas; palju töötajaid ja lapsi on, kas majas suvel ka värskendavat remondikest tehti ning mis on sellel aastal varasemaga võrreldes teisiti.

Kaie Reial

Seljametsa Lasteaed- Algkoolis alustab esimest kooliteed 4 last ja õpilaste arv koolis on 18. Lasteaias jätkame 2 rühmaga, kus 37 last. Järjekorras kohta ootamas on 3 last. 2014 aastaks on kohasoovijaid 6.

Uue töötajana alustas augustist tööd kokk Raissa Heinluht. Konkursi korras otsime kooli inglise keele oskusega klassiõpetajat. Töötajaid on hetkel kokku 14. Suvel külastasime kõik koos Riias sõpruslasteaeda Piladzitis, et saadud kogemusi omas majas rakendada.

Et õppeaastat rõõmsamalt alustada, tegime majale ka väikesi "pale-värskendusi".

Aare Külaots

Paikuse Põhikoolis alustab kooliaastat 437 õpilast, neist kahes esimeses klassis 51 (klassijuhatajad Sirje Tuulemäe ja Anne Kalmus). Ruumipuuduse tõttu ei saa kool kõiki soovijaid vastu võtta.

Õpetajatega on olukord keeruline. Kevadel teatas oma lahkumisest kehalise kasvatuse õpetaja Maret Link ja suvel Rait Käbin. Täiskohaga jätkab nüüd sel alal Ulvi Sikut ja uue õpetajana alustab Andres Burk.

Uus töötaja on ka osalise koormusega muusikaõpetaja Reine Niin. Lahendamata on arvutiõpetuse korraldamine ja ei ole õnnestunud leida osalise koormusega eesti keele ja matemaatika õpetajaid, mis oleks võimaldanud II ja III kooliastmes tasemerühmade rakendamist. Pärast väikest puhkust jätkab huvijuhina Anu Tammearu.

Värskendatud on koridoride seinad, maja sisetrepid.

Osades klassides sai likvideeritud katuse läbijooksust tingitud kahjustusi.

Aasta pärast valmib Paikuse Spordi- ja tervisekeskus, kuhu on planeeritud kolm klassiruumi. Kahjuks seekordne ehitustöö segab kõvasti õppetööd. Kooli raamatukogu pidime ümber kolima 3. korrusele, kuid kõige keerulisem on läbi viia kehalise kasvatuse tunde, sest kasutada ei saa seniseid riietus- ja pesemisruume. Kui riietumise saab lahendada jõusaali ümberehitusega, siis pesemisvõimaluste osas head lahendust polegi.

Ootame ideid ja loodame lastevanemate mõistvale suhtumisele. Ehituse alla jääb ka garderoob, mille väljakolimine tekitab täiendava ruumipuuduse.

Kindlasti aga korvab valmis kaasaegne juurdeehitus kõik ajutised raskused.

Traditsiooniliselt alustame õppeaastat tarkusepäeval, so 1. septembril kooli sisehoovis toimuvate aktustega: kell 10 esimestele ja üheksandatele klassidele ning kell 11.30 ülejäänud õpilastele.

Astra Jamnes

Algaval õppeaastal hakkab lasteaias käima 222 last. Järjekorras on ootel 28. Seega oleks mõistlik teha avaldus koha saamiseks võimalikult kohe peale lapse sündi. Õpetajaid töötab 23, teenindavat personali on 20. Sügisest alustab tööd 2 uut rühmaõpetajat. Otsime lapsepuhkusel olevale logopeedile asendajat.

Suvi on Mesimummidel olnud eriti toimekas, kuna projekti „Lihtne värvida, lihtne aidata" raames õnnestus saada suur kogus värve firmalt Alpina. Siinkohal tänud meie facebooki tublidele sõpradele! Eeltööd tegi lasteaed oma vahendite ja jõududega, värvivad aga nii töötajad oma pereliikmetega ja ka lapsevanemad. Appi on tulemas PANOKE noortekeskus. Lisaks remonttöödele valmistatakse rühmasid ette kohe algavaks õppeaastaks.

2. septembrist on töös kõik rühmad, sõimed alustavad 21. augustist. Lasteaed tähistab sünnipäeva 2. septembril kell 11 õuealal.

Monika Vaher

Paikuse Huvikool alustab õppeaastat pühapäeval, 8. septembril kell 12 lahtiste uste päevaga. Kaader on olemas: direktor ja koristaja täiskohaga ning 11 osalise koormusega õpetajat. Remonti ei tehtud ja ruumidesse mahume ära.

Algaval õppeaastal ootame õpilasi kokku seitsmele huvialale.

Esmakordselt küsime ka 1. ja 2. eelistust, sest vabade kohtade olemasolul on võimalik ühe osalustasuga õppida kahel huvialal. Uudisena saavad arvutihuvilised algklassiõpilased õppida multimeediumi ja lasteaiast tulijad inglise keelt.

Täiskasvanute hoobikool alustab oktoobrist. Registreerimislink avaneb kodulehel septembri lõpus.