Meelis Kivi on militaarajaloo festivali peakorraldaja, selleaastane festival on juba viies. Meelise puhul on tegemist sellise inimesega, kes oskab oma kirge jagada teistega ning panna ka noori sellest huvituma. Valga Militaarajaloo Festival on tehtud professionaalselt ja kirega, viidud läbi nii heal tasemel, et sellest on vaimustunud suuredki rahvahulgad.

Meelis Kivi on pärit Kesk-Eestist Mahtra kandist, sündinud 4. oktoobril 1958. aastal Tartu linnas, kus lõpetas keskkooli ja paralleelselt ka laste kunstikooli.

Pärast EPA lõpetamist 1981. aastal sidus ta end tööalaselt Valgamaaga, töötades agronoomina. Meelis Kivi on alati unistanud sõjaväelase karjäärist ja kutsest ning elutee viiski lõpuks niikaugele, et aastatel 1992-1996 teenis ta Valgamaa riigikaitse osakonnas kutsealuste jaoskonna ülemana. Seejärel jätkas teenistust ohvitserina Eesti Piirivalves. 2008. aasta suvest on major Meelis Kivi SA Valga Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsiooni juhatuse liige ja tegevjuht.

Sõjaväelasele omaselt peab ta oma lubatustest alati kinni, on töökas ja järjekindel eesmärkide saavutamisel. Meelis Kivi kohta on öeldud, et kõik, mida ta ette võtab, viib ta ellu, varem või hiljem.

Kõigi nende eespool kirjeldatud ja suurepäraste inimlike omadustega on Meelis Kivi vääriline liige täiendamaks Valga linna aukodanike rida.

Valga linna aukodaniku tiitel on varasemalt omistatud järgmistele teenekatele valgalastele: Aime Lõhmus, Peep Audova, Linda Markus, Vikki Pennonen, Juhan Ivan Mannine, Laine Mänd, Uno Heinla ja Ülo Mere.

Pildil Valga linna aukodanikud: (vasakult) Meelis Kivi, Laine Mänd, Aime Lõhmus, Ülo Mere, Peep Audova ja Uno Heinla.