Kool pakub oma õpilastele laiu suhtlemisvõimalusi nii Valga linna kui ka vabariigi ja Euroopa tasandil. Ühiseid üritusi korraldatakse Valga ja Valka linna ning maakonna koolidega, sõprussuhted on Tartu koolidega, samuti osaletakse rahvusvahelistes projektides.

Tagasi vaadates eelmisele õppeaastale on hea meel tõdeda, et koolielu oli mitmekülgne ja huvitav: koolis töötas 21 klassikomplekti 407 õpilasega, kes osalesid 19 erinevas huviringis.

Klassivälist tegevust juhtis koolis aktiivne õpilasomavalitsus, kelle suurim ettevõtmine oli läbi viia kooli III Olümpiamängud, mida sponsoreeris ka Eesti Olümpiakomitee. Iga klass loosis endale ühe Euroopa Liidu riigi, mida terve aasta jooksul õpiti põhjalikult tundma - toimusid seinalehtede konkursid, raadiosaated, viktoriinid jne. Olümpiamängud viidi läbi vahetult enne kooliaasta lõppu, mais, V alga Keskstaadionil. Traditsiooniliselt toimuvad järgmised olümpiamängud nelja aasta pärast.

2013./2014. õppeaasta on meie koolile juubelieelne, kuhu on planeeritud hulk erinevaid ettevõtmisi nii pedagoogidele kui ka õpilastele.

Oktoobris 2014 tähistab Valga Vene Gümnaasium oma 95. aastapäeva. Praegu käivad koolis viimased ettevalmistused algavaks õppeaastaks, loodame meie kooli vääriliselt vastu võtta esimeste klasside õpilased, keda sel aastal on, nagu ka paljudel eelnevatel aastatel, viiekümne ringis.

Soovin kõigile õpilastele, õpetajatele ja lastevanematele edukat uut, peatselt algavat kooliaastat!