Valla koolidest on sel aastal suuremahulised tööd teatavasti käinud juba pikemat aega Kostivere koolis, mis ka esimeseks septembriks ilusti valmis saab ning võib tervitada oma õpilasi ja õpetajad uues värskes kuues. Kui seni oli ehk paljudele lapsevanematele probleemiks kooli valikul Kostivere põhikooli halb tehniline seisukord, siis nüüdseks on tegemist igati kaasaegse õpikeskkonnaga, mis ootab Kostivere ja selle lähipiirkonna lapsi enda juurde õppima.

Nüüd saavad lapsevanemad näidata, et hariduse andmine oma valla koolis on neile oluline ka tegudega. Nii laste kui ka täiskasvanute tarbeks saavad Kostivere raamatukogu ja ka perearstikeskus omale samasse kompleksi täiesti uued ruumid.

Loo kool kasvab

Loo ja Neeme koolid on samuti valimis esimesest septembrist lapsi taas õpetama hakkama. Lisaks korras koolimajadele on seal olemas ka kõikide ainete tarvis kvalifitseeritud õpetajad.

Sel aastal tuleb Loo kooli taaskord enam lapsi kui eelmisel aastal ning laste arv kasvab seitsme õpilase võrra. Esimesse klassi astu miseks on esitanud avalduse neli kümmend viis lapsevanemat. Sellega kasvab Loo kooli õpilaste arv kolmesaja kolme kümne kahe lapseni. Neeme väikekool hoiab oma tavapärast taset ning sel õppeaastal alustab kooliteed neli õpilast.

Oleme pidanud väga oluliseks gümnaasiumihariduse andmise jätkamist Jõelähtme vallas. Loo kool on seda teinud juba üle kahekümne aasta ning gümnaasiumihariduse and mine meie vallas jätkub. Sel aastal astub kümnendasse klassi kuusteist noort gümnasisti.

Septembrist algab taaskord õppetöö ka Jõelähtme Muusikaja kunstikoolis, kus pilli ja kunstiõpet saavad kokku sada nelikümmend õppurit. Seoses Kosti vere kooli rekonstrueeri misega saab päris oma ruumid koolimajas ka muusika- ja kunsti kool, mis aitab kindlasti kaasa muusika ja kunstiõppe arengule Kostivere piirkonnas.

Valmis on ka lasteaiad

Meie valla lasteaiad nii Lool, Neemes kui ka Kostiveres on käesoleval hetkel igati valmis lapsi vastu võtma. Õpetajate palga tõusuga muutusid meie valla lasteaia õpetajate palgad võrrelduna teiste lähipiirkonna omavalitsustega täiesti konkurentsivõimelisteks, mis annab lootust, et meie head õpetajad ei lahku naabrite juurde ning ehk pigem õnnestub meil häid õpetajaid endale tööle meelitada.

Valla lasteaedadest toimuvad sel aastal suuremad ehitustööd Loo lasteaia hoovialal, mis saab terves ulatuses korrastatud ja tänapäevase ilme. Veel tänavu on plaanis alustada ka Kostivere lasteaia laiendamist ühe rühma võrra selliselt, et oleme valmis järgmise aasta alguseks võimaldama 20-le lapsele uue lasteaiakoha. Eeltoodut kokku võttes oleme igati valmis uueks õppeaastaks, ilusat tarkusepäeva kõigile!