Vallavanema umbusaldamine juulikuu alguses oli põhjalikult kaalutletud otsus mis tugines mõjuvatele põhjustele, asjasse ei olnud segatud poliitilised ja ärihuvid.

Oluline on märkida, et umbusaldamise poolt oli 10 volikogu liiget 13-st. Kohalike omavalitsuste valimistel valib rahvas volikogu liikmeid ehk rahvaesindajaid.

Volikogu omakorda nimetab ametisse vallavanema, kes teostab valla juhtimist volikogu poolt ette antud strateegia kohaselt. Seega on volikogu ainupädevuses vallavanema ametisse nimetamine ning ka sellest tagandamine.

Oleme kokku võtnud 2013. aasta esimese kuue kuu eelarve seisu ja veendunud, et kõik on kulgenud plaanipäraselt. Tulumaksu laekus prognoositust mõnevõrra vähem, kuid sellest tuleneva puudujäägi katmiseks on vallal piisavalt reserve, kõik vajalik ja planeeritu saab tehtud. Tabivere valla tulumaksu maksjate arv on hetkel kuude lõikes keskmiselt 865, kelle deklareeritud tulust eraldab riik vallale 11.57% ehk keskmiselt 78 417 eurot kuus. Valla tulubaas koosnebki suuremas osas valla elanike registrisse kantud isikute tulumaksust ja tasandusfondi maksetest, mille samuti eraldab riik.

Tabivere vallas elevate, aga valla registrisse mitte kantud inimeste tulumaks meie eelarvesse ei laeku. Seega soovitan kõigil, kes on valinud enda elukohaks Tabivere valla, kanda see ka oma alalise elukohana rahvastikuregistrisse, et saaksime pakkuda paremat elukeskkonda ja avalikke teenuseid.

Volikogus ja vallas toimuvast saab kõige parema ülevaate vaadates salvestatud istungeid internetis VOLIS-keskkonnas ja tutvudes dokumendiregistriga. Viited nendele asuvad valla kodulehel. Mõjutamata ja otse allikast saadav informatsioon on parim vahend arvamuste kujundamiseks ja eelseisvateks valimisteks seisukohtade võtmiseks.