Soov tugevdada oma kogukonda, harida meie inimesi, sisustada aktiivselt ja mõtestatult nende vaba aega, haarata tegevustesse kõik ea- ja huvigrupid tõukaski meid ellu kutsuma Juula suvekooli traditsiooni. Suvekooli läbiviimist aitas rahastada kohaliku omaaalgatuse programm (KOP). Toimusid eraldi päevad isadele-poegadele 23. juulil, emadele-tütardele 28. juulil ning lastele-noortele 5. augustil. Osa võttis kolmest päevast kokku 60 inimest, kõige rahvarohkem oli laste-noorte päev, kus tegevuses oli 26 inimest. Rikkalik pildimaterjal kogu ettevõtmisest on leitav Juula küla kodulehe pildigaleriis.

Isade-poegade päeva juhtis Ardo-Heiki Ingar - mees, kes on oma südameasjaks võtnud isade- ja poegadevaheliste suhete tugevdamise ja vastavasisuliste koolituste ja laagripäevade korraldamise. Isad ja pojad mängisid koos jalgpalli, meisterdasid laevukesi, käisid neid siis jõe ääres ujutamas, keetsid lõkke peal toitu ja koostasid omakeskis isa-poja-raamatu. Rõõmu ja tegevust, aga ka mõtlemishetki pakkus päev küllaga kõigile osalejatele.

Emade-tütarde päev viis osalejad Viimsi Harmoonikumi, so Tallinna külje alla loodud harmoonilise elu keskusesse, kus väärtustatakse esiemade tarkusi, jagatakse lisateadmisi tervislikust toidust ja toetatakse puhta elukeskkonna säilimist. Meiegi kuulasime sealse juhataja Ene Lille kaasahaaravat loengut e-ainetest ning külastasime kohalikku ostukeskust, kus oli rohelise lehekese kujutisega märgistatud tooted, mille koostises on valdavalt naturaalsed ained ning kunstlike-kahjulike ainete osakaal miinimumis.

Lõbus ja õpetlik, mõtlemapanev ja seikluslik, tore ja meeldejääv oli ka laste-noorte suvekoolipäev. Algas see Saadjärve ääres jahtklubis, kus Saadjärve Vabatahtliku Järvepääste juhendajad meie noortele ja lastele ohutut veekogu ääres käitumist õpetasid, uppuja päästmisest rääkisid ning parvesõitu korraldasid. Pärastlõuna möödus aga külamajas koos Piret Soosaarega foorumteatrit tehes. Foorumteatri teemaks oli „Vägivald koolis, kodus ja meie ümber. Kuidas seda märgata ja kuidas sellega toime tulla?"Lapsed said samal ajal Virgylia Soosaare juhendamisel meisterdamistöid teha.

Meie oma juhatusega ja eksperdiks appi kutsutud Liis Härmastega istusime aga suvekooli lõpus laua taha, analüüsisime küsimustikke, mis kõik suvekoolis osalejad täitsid ja kogusime kokku olulisemad mõtted. Moodustasime neid mõtetest ja näpunäidetest "Meie peredede meelespea", millest võiksime kõik lähtuda, et oma pereelu harmoonilisemaks muuta. Esitame need siinkohal ka teile, kallid vallakodanikud.