Peamised tööd olid heakorra vallas. Füüsiliselt väga raske töö tegime ära laululava juures - koristasime kive, purunenud klaasi ja muud olmeprügi. Õpilastel oli mure lagunenud ja äärmiselt räämas laululava pärast, neid huvitas, milline ikkagi on selle ilusa koha saatus.

Teiseks suuremaks objektiks oli kahe kalmistu vahelise tee rajamine, mida tegime koos teise maleva rühmaga. Raske ja märja liiva vedamine tegi nii mõnegi töömehe seljale liiga, aga virisemist oli vähe ja ettenähtud töö sai tehtud. Kolmanda objektina koristasime Sindi Kommunaali territooriumi ja ka tänavate äärseid alasid.

Kogu maleva vältel oli meile suureks toeks Sindi Kommunaali juhataja Heli, kellele kogu rühm annab edasi suure tänu.

Lastele meeldis koos veedetud aeg ja kõigil oli soov järgmisel suvel töömalevas kokku saada. Selle suve töö lõpuks saime aga toreda elamuse kardikeskuses, mille võimaldas meile Pärnumaa õpilasmalev eesotsas Mati Sutiga, keda siinkohal samuti täname.

Esmakordselt rühmajuhina töötades järeldasin, et maleva töö korraldamises on palju arenguruumi. Kindlasti on vajalik põhjalikumalt kinnitada kriteeriumid, keda malevasse võetakse. Samuti on oluline juba aegsasti planeerida tööd ja töövahendid, materjalid jne., et noorel malevlasel oleks loodud tingimused efektiivseks tööks, milleks nad on ka tegelikult valmis. Loodame, et linnavalitsuse ja aktiivsete abilistega saab aasta jooksul edaspidine laste töösuvi malevas paremini reguleeritud.

Algavaks õppeaastaks soovin kõigile edu!